Bucureşti: Şase, vine tramvaiul 16!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

RATB a reintrodus, de sâmbăta trecută, tramvaiul 16 pe traseul Pipera - Sfântul Gheorghe stricând rostul celor care-şi făcuseră un obicei din a parca pe şine.Şoferul unui Land Rover şi-a lăsat, astăzi, maşina chiar pe linia de tramvai, blocând astfel circulaţia mai bine de 30 de minute.

Regia Autonomă de Transport Bucureşti a anunţat încă de joi călătorii că tramvaiele care circulă pe liniile 16 şi 36, precum şi linia-navetă 616 vor reveni la traseul de bază de la 1 mai.

Astfel, începând de sâmbătă, după trei săptămâni de lucrări la modernizarea liniei, tramvaiului 16 circulă din nou pe traseul de bază, între Platforma Industrială Pipera şi Piaţa Sf. Gheorghe. De asemenea, RATB a anunţat că linia 36 se reînfiinţează şi funcţionează între Republica şi Platforma Industrială Pipera.

A blocat circulaţia jumătate de oră

Cât timp au durat lucrările , bucureştenii care lucrează la companiile cu sediul în Platforma Pipera se obişnuiseră să-şi lase maşinile parcate pe şine. Că tot nu le folosea nimeni. Ghinion, însă! Azi-dimineaţă, un şofer care nu ştia de reintroducerea liniilor îşi lăsase autoturismul marca Land Rover pe şină, lângă staţia Rocin, în curba de pe Bulevardul Dimitrie Pompei.

Vatmanii sunau disperaţi din claxoane, dar degeaba, pentru că proprietarul nu s-a sinchisit să coboare să-şi mute bolidul. Aşa că, mai mulţi muncitori care săpau un şanţ în apropierea staţiei au pus umărul şi au mişcat maşina din loc, pentru ca şirul de tramvaie, care se formase în spatele maşinii, să poată circula normal.

„Am dat o mână de ajutor ca să dăm maşina la o parte. Cred că vreo 30 de minute au fost blocate tramvaiele. Şoferul nu a venit să-şi ia maşina. Noi nu am văzut nimic“, a spus unul dintre muncitori.

Chiar şi după ce maşina a fost îndepărtată de muncitori către trotuar, tramvaiele abia reuşeau să treacă, vatmanii fiind nevoiţi să încetinească, întrucât spaţiul rămas pe lângă autoturism era foarte îngust.

„De obicei, poliţia trebuie să intervină în astfel de cazuri. Cine face greşeli trebuie să plătească. Nu avem ce face, din vina unor astfel de oameni, călătorii noştri au de suferit şi sunt nemulţumiţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Mihai Vlădărău.

„Aproape 30 de minute a fost blocată linia. Pentru astfel de şoferi, ar trebui să se dea amenzi şi să li se ridice permisul“, a spus un martor, Răzvan Dănilă, în vârstă de 24 de ani.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite