Săracii bogaţi ai Primăriei Capitalei cer locuinţe sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aprobarea listelor pentru repartizarea locuinţelor sociale a fost un alt punct discutat în şedinţa de Consiliu General (CGMB) de joi. Aleşii locali au respins proiectul de hotărâre, după ce s-a iscat un adevărat scandal pentru că o şefă din primărie se afla pe listă cu toate că are venituri mari.

Pe listele celor care solicitau o astfel de casă se afla şi şefa serviciului de relaţii cu publicul al Primăriei Capitalei, Mirela Ercuţă (foto), în a cărei declaraţie de avere este trecut un autoturism Volvo S40, un teren de 5 hectare în Brăila, bijuterii în valoare de 5.000 de euro şi un venit total de 30.000 lei în 2009.

„Această doamnă este în Primărie din 2007 şi are venituri destul de bune, în niciun caz nu este săracă. Nu înţeleg însă cum se poate să intri automat pe această listă doar pentru că eşti angajat al Primăriei“, a declarat Doru Giugula, consilier CGMB. El a propus un amendament ca angajaţii instituţieisă fie scoși de pe lista cu locuinţe sociale, dar amendamentul a fost respins.

Chria şi bunica, motiv de sărăcie

Ea a explicat joi, în faţa consilierilor, că merită o locuinţă socială deoarece maşina ei valorează puţin pentru că este veche şi a avut salarii între 1.300 şi 850 de lei lunar până în noiembrie anul trecut. „Am un soț care munceşte doar de câteva luni şi stau în chirie din 2001. Mama are pensie de 300 de lei, şi tot salariul se duce pe medicamente. Am grijă de frate şi de bunică“, a argumentat Ercuță.
Angajaţii primăriei au fost de multe în capul listei pentru locuinţe sociale. Astfel, în noiembrie 2010, pe listă se aflau cinci angajaţi ai PMB printre care şi Ileana Anghel Person, director executiv la Direcţia de Management de Proiecte şi Finanţări Externe a PMB, care avea numai tablouri şi bijuterii în valoare de 25.000 de euro. „În urma scandalului, e adevărat, a fost scoasă de pe listă. Nu s-a făcut nicio anchetă pentru că Primăria n-are interes să facă“, a mai spus Doru Giugula.

Foto: Click

image

Apartamentul din Rahova al lui Ciutacu

Jurnalistul Victor Ciutacu locuieşte într-un apartament social oferit de Primăria Capitalei. Revista „Kamikaze“ a dat publicităţii faptul că acesta locuieşte într-un bloc din Rahova, construit special pentru persoanele sărace sau cu handicap.
Deşi plăteşte o chirie modică, nu mai mult de 150 de lei lunar, Victor Ciutacu deţine un BMW Seria 3, este redactor-şef la ziarul „Jurnalul Naţional“ şi realizator de emisiuni la Antene.
Jurnalistul a explicat ulterior că a obţinut această locuinţă în urmă cu 12 ani, când întrunea toate criteriile impuse de lege.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite