Şapte parcări noi în Capitală în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea vor fi realizate în parteneriat public-privat şi vor atrage investiţii în valoare de 170 de milioane de euro. Parcările vor fi amplasate în câteva din cele mai aglomerate zone din oraş: Piaţa Charles de Gaulle, Edgar Quinet, Valter Maracineanu, Piaţa Dorobanţi şi Piaţa Alba Iulia.

Harta parcarilor

Începutul anului 2011 începe cu noi lucrări în trafic. Primăria pregăteşte, pe lângă parcarea subterană de la Universitate, unde lucrările au început de câteva săptămâni, alte cinci parcaje de acest gen.
Acestea vor fi construite în zonele cele mai aglomerate din oraş: Piaţa Charles de Gaulle, Edgar Quinet, Valter Maracineanu, Piaţa Dorobanţi şi Piaţa Alba Iulia. Pe lângă acestea, vor mai fi în lucru şi două parcări „inteligente“ destinate navetiştilor din jurul Capitalei. Una va fi amplasată la capătul de linie al tramvaiului 5, pe Bulevardul Aerogării, iar cealaltă la capătul Bulevardului Liviu Rebreanu.

Investiţie de170 de milioane de euro
„Aceste parcari sunt realizate în parteneriat public privat şi atrag peste 170.000.000 de euro, investiţie privată în obiective publice, obiective ce se găsesc şi rămân în proprietatea municipalităţii“, a spus Bogdan Hreapcă, directorul Direcţiei de Investiţii din Primăria Capitalei.
Pe lângă parcajul de la Universitate care este în lucru, municipalitatea a făcut primul pas şi în realizarea celorlalte, licitaţiile pentru lucrări fiind deja începute.
Astfel, anul viitor vor începe lucrările şi la parcajul subteran Edgar Quinet, prevăzut cu un număr de 380 de locuri, 3 niveluri, valoare estimată de investire fiind de 13.400.000 de euro. Perioada de realizare este de 26 de luni.

Parcare la Alba Iulia

Proiectul prevăzut pentru Piaţa Charles de Gaulle cuprinde atât parcajul, cât şi pasajul, ambele subterane. Acesta va fi prevăzut cu 603 locuri dispuse pe trei niveluri şi are o durată de construire de aproximativ 24 de luni. Investiţia este de 44.950.000 de euro.
Alte 241 de locuri de parcare vor fi construite tot de anul viitor în zona Pieţei Valter Mărăcineanu. Investiţia în aceasta este de 8.400.000 de euro, iar durata lucrării este de 18 luni.
Lucrările la celelalte două parcări subterane vor demara tot în luna martie, una fiind construită sub carosabilul Căii Dorobanţi, cu un număr de 254 de locuri şi o investiţie de 9.200.000 de euro, iar cealaltă în Piaţa Alba Iulia, cuprinzând 1.496 locuri de parcare şi o investiţie de 68.200.000 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite