Bucureşti: SUV-ul furat, recuperat în 30 de minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Chiajna şi-a recuperat într-un timp record autoturismul furat din faţa unui magazin. Motorul maşinii de teren a fost oprit prin satelit, datorită sistemului GPS, după ce hoţul reuşise să parcurgă 20 de kilometri de la locul furtului.

Proprietarul autoturismului, Constantin Culda, tocmai reziliase luni contractul cu firma de pază care avea în grijă maşina lui, după opt ani de plată şi fără “pagube”. A doua zi, i-a împrumutat maşina încă dotată cu GPS (Global Positioning System) ginerelui său, ca să meargă la cumpărături.

În momentul în care şoferul a lăsat motorul pornit şi s-a apropiat de uşa magazinului, un bărbat s-a urcat în maşina lui Culda şi a demarat.

“Ginerele meu a lăsat motorul maşinii pornit pentru a fi cald în interior când se întoarce din magazin, însă a avut surpriza să rămână fără autoturism”, a spus, ieri, Constantin Culda.

Păgubitul a reuşit să vadă faţa hoţului şi, din instinct, a sunat la numărul de urgenţă al firmei de pază care monitoriza autoturismul de teren. Norocul lui a fost o clauză care presupune continuarea monitorizării cu încă 24 de ore de la momentul încetării contractului. Altfel, acum nu ar mai fi avut maşină.

Contractul GPS expirase

Motorul maşinii a fost oprit prin satelit, datorită sistemului GPS, după ce hoţul reuşise să parcurgă 20 de km cu autoturismul.

Poliţiştii s-au deplasat cu păgubiţii spre locul în care au localizat maşina, Jeep-ul fiind găsit după aproximativ 30 de minute de la producerea furtului, în satul Bâcu, din comuna Joiţa.

„În momentul în care a fost făcută sesizarea la firma de pază, a fost automat alarmată şi Poliţia Rutieră a Capitalei. Maşina a fost găsită la aproximativ 20 de kilometri, dar hoţul nu mai era acolo“, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Christian Ciocan.

„Am vrut să-mi reziliez contractul, dar acum m-am răzgândit. După această păţanie i-am anunţat pe cei de la firma de pază că vreau ca acest contract să rămână valabil“, a mai spus proprietarul maşinii.

Constantin Culda a adăugat că individul care i-a furat maşina este un bărbat care tocmai a ieşit de la puşcărie, unde a fost închis tot pentru furturi de autoturisme.

„Din moment ce ginerele meu l-a văzut pe hoţ, e clar că îl poate recunoaşte. Cel care a furat maşina avea barbă, dar imediat cum a ajuns acasă s-a bărbierit. Am fost la el acasă, dar nu recunoaşte că el este hoţul“, a spus Constantin.

100 de lei pe lună, monitorizarea prin satelit
Proprietarul autoturismului spune că plăteşte pentru contractul cu firma de monitorizare 100 de lei pe lună.

El afirmă că nu mai are CASCO la maşină de doi ani, pentru că cei de la firma de asigurări îi cereau 5.000 de lei pe an, ceea ce i se pare mult prea mult pentru o maşină care a costat aproximativ 50.000 de euro.

„Dau 1.200 de lei pe an pentru monitorizarea prin GPS, iar la CASCO îmi cereau 5.000 de lei pe an. Este exagerat de mult“, se plânge Constantin Culda. Acesta mai spune că este diferenţă mare între CASCO şi monitorizarea GPS, deoarece firma de pază nu plăteşte pentru accidente.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite