Romtelecom aruncă vina pe hoţii de fier care fură capacele gurilor de canal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania recunoaşte că îi aparţine canalizarea din sectorul 2 în care, în urmă cu câteva zile, a căzut un nevăzător, dar aruncă pisica moartă în curtea hoţilor de fier vechi. Indiferenţa autorităţilor face din ce în ce mai multe victime şi pagube în sectorul 2. Bucureştenii cad în canale neacoperite, iar şoferii se confruntă cu problema asfaltului care li se surpă sub roţi.

Manolache Coşmiţă, un bătrân nevăzător din Capitală, şi-a dislocat umărul după ce joia trecută a căzut într-un canal fără capac. Bărbatul mergea către Asociaţia Nevăzătorilor şi, în momentul când a ajuns lângă fosta staţie de autobuz Electroaparataj, din sectorul 2, a călcat într-un hău adânc de trei metri.

„Am stat pe fundul gropii mai bine de 15 minute până a venit un băiat să mă scoată“, a povestit Manolache în ziua incidentului. Bărbatul a fost dus la Spitalul „Sf. Pantelimon“ şi stă cu umărul bandajat 21 de zile.

Romtelecom: „regretăm incidentul nefericit“
Autorităţile locale sau companiile în administraţia cărora intră aceste canale se străduiesc să pară că sunt interesate de siguranţa cetăţenilor, însă cu greu răspund la solicitări.

Canalul din zona staţiei Electroaparataj era aşa de câteva zile bune. Reprezentanţii de la Primăria Sectorului 2, pe raza căruia se afla gura de canal fără capac, susţin că au făcut sesizare către Romtelecom.

Răspunsul companiei a venit greu şi ocolitor. „În primul rând regretăm sincer incidentul nefericit. Căminul de telecomunicaţii respectiv aparţine Romtelecom, iar incidentul a avut loc exact când o echipă a companiei se deplasa la faţa locului pentru înlocuirea capacului furat“, a declarat Cristina Popescu, general manager al Romtelecom, evitând însă să dea informaţii despre când a fost făcută sesizarea sau ce direcţie din cadrul companiei se ocupă de mentenanţa acestor guri de canal.

„În ultima vreme ne confruntăm cu creşterea masivă a numărului de furturi de capace de cămin“, a mai spus Cristina Popescu.
 
„Sectorul Marianelor“
O problemă asemănătoare, des întâlnită în sectorul 2, este asfaltul care se surpă sub roţile maşinilor. Pe strada Mihai Eminescu, asfaltul s-a surpat şi a produs o groapă de aproximativ un metru în urmă cu doar două zile. În urmă cu şase luni, pe aceeaşi stradă, s-a format un crater de aproximativ 20 de metri pătraţi.

O altă bucată de asfalt s-a surpat acum mai bine de o lună tot în sectorul 2, pe strada Moroieni, chiar sub roţile unui TIR. Acolo, o firma subcontractată de Apa Nova a făcut o asfaltare de mântuială după o lucrare de canalizare, iar locuitorii din zonă povesteau că nici nu mai ştiu numărul sesizărilor pe care le-au depus.

Situaţii asemănătoare au mai fost întâlnite şi pe străzile Zece Mese şi Intrarea Mecet, tot din acest sector. Pe strada Zece Mese, craterul s-a format chiar lângă o trecere de pietoni, punând în pericol atât maşinile cât şi pietonii.

Primarul Onţanu, ocupat cu politica
Preşedintele executiv al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă, în cadrul unei întâlniri la Poiana Braşov a liderilor din ţară ai formaţiunii, că primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, va fi candidatul UNPR pentru Primăria Bucureşti la alegerile din .
Oprea l-a descris pe Onţanu ca fiind un administrator profesionist şi un om care cunoaşte priorităţile bucureştenilor.

„Nevăzătorul are câştig de cauză“
Bărbatul care a căzut în canalul ce aparţine Romtelecom se gândeşte să dea în judecată compania.

„Are câştig de cauză dacă îi dă în judecată. De asemenea, pentru a fi evitate accidentele, persoanele nevăzătoare nu trebuie să iasă pe stradă neînsoţite, însă dacă acel canal nu era acoperit şi era pe o porţiune destinată pietonilor, compania care îl deţine poate fi declarată vinovată în instanţă. În astfel de cazuri, poate cere daune de maximum 10.000 de lei, însă e posibil să primească doar 1.000 de lei, 1.500 sau 2.000“, a explicat avocata Beatrice Comăniceanu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite