Bucureşti: Românii au donat peste 52.000 de euro pentru "Satele Copiilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesajul transmis de Europa FM şi SOS Satele Copiilor prin campania socială „SOS! Copilăria” a ajuns la inimile românilor în zilele de Paşte. Astfel, peste 26.367 de mesaje au fost trimise prin SMS la 877, ceea ce înseamnă că în doar 3 zile de la lansarea apelului, s-au strâns 52.743 de euro pentru copii.

„Rezultatele de până acum ne bucură foarte tare. Noi, toată echipa de la Europa FM, ne-am concentrat toate forţele pentru a lupta cu succes pentru aceşti micuţi, pentru a le face viaţa un pic mai bună, pentru a le aduce un zâmbet. Le mulţumim tuturor ascultătorilor noştri, care ne-au arătat încă o dată că au suflet mare, că se implică activ în problemele altora şi că sunt solidari cu cei mai puţini norocoşi decât ei. Am ascultat şi am difuzat şi pe post povestea unei doamne, cu venituri extrem mici, dar care a ţinut neaparat să doneze 2 euro din puţinul ei. Ea şi-a amintit de copilăria ei plină de lipsuri materiale, în care ea şi fraţii ei se jucau cu o minge improvizată din cârpe, căci părinţii lor nu aveau bani să le cumpere jucării. Iată că avem printre noi o grămadă de oameni buni, de exemple pozitive”, au povestit Bogdan Miu şi Monica Anghel.


Dintre cei peste 52.000 de euro donaţi de ascultătorii Europa FM, peste 10.000 de euro s-au strâns în timpul ediţiei din Vinerea Mare a emisiunii „Deşteptarea”, realizată de Monica şi Bogdan. Invitaţii lor în studio au fost câţiva dintre micuţii din SOS Satele Copiilor.

Excursii gratuite pentru trei copii cu rezultate bune la învăţătură

Dacă anul trecut, Ciprian Marica a oferit excursii gratuite pentru trei copii cu rezultate bune la învăţătură, acum fotbalistul s-a alăturat campaniei "SOS! Copilăria", iniţiată de Europa FM şi SOS Satele Copiilor.

Angela Gheorghiu şi-a adus aminte de copilăria petrecută la Adjud, unde a fost încurajată de părinţi şi de profesori să îşi dezvolte talentul.
"Copilăria mea a fost undeva într-un orăşel de provincie, Adjud, Vrancea. Un oraşel în care am învăţat primele clase. Am facut şi atletism pe vremea aceea. Dar cel mai mult am fost ajutată şi susţinută de familie, părinţi, dar şi de şcoală pentru darul care mi l-a lăsat Dumnezeu de pe vremea aceea. Aveam 6 ani şi începusem deja să cânt în mod serios", a povestit soprana.

Încă din 2005 de când a devenit ambasador al fundaţiei SOS Satele Copiilor, Gică Popescu a încercat să devină un sprijin pentru copii.

"Spre deosebire de copii din zilele noastre, noi în aceea perioada nu am avut o copilarie aşa cum au posibilitatea copiii din zilele de astăzi, o copilărie fericită. De aceea cred că merită ca fiecare dintre noi să facă cât mai mult pentru copii şi să-i ajutăm. Nu gesturile măreţe fac diferenţa, ci semnificaţia lor. ", a declarat Gică Popescu

Deşi a avut o copilărie grea, mama lui decedând când avea doar 12 ani, Emeric Ienei nu a renunţat la şcoală, dar nici la fotbal

"M-am născut la Arad şi copilăria mea a fost destul de grea pentru că la 12 ani mama mea a murit. Tatăl meu era tânăr, avea 40 de ani şi trebuia să îşi refacă viaţa, dar eu nu prea m-am înţeles cu fosta mea mamă vitregă. Norocul meu a fost că atunci deja eram cooptat în grupul de copii de la UTA Arad şi acolo am primit o masa pe zi. Şcoala şi fotbalul au fost viaţa mea",a declarat Emeric Ienei.

"Eu spun că pământul românesc este destul de fertil pentru fotbal. Ce facem cu copiii noştri? Cu educaţia stăm foarte, foarte rău şi asta pentru că părinţii pleacă în străinătate. Copiii rămân singuri acasă cu bunicii, care nu au putere să îi disciplineze pe aceşti copii", a adăugat Ienei.

Campania „SOS! Copilăria” continuă până pe 30 aprilie şi toţi cei care vor să ajute copiii din România să beneficieze de dreptul la o familie iubitoare şi dezvoltarea într-un mediu plin de dragoste, respect şi siguranţă, o pot trimiţând un SMS în valoare de 2 euro  în toată această perioadă la 877, în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote. Nu se percepe TVA.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite