Românii, îndrăgostiţi de Casa Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 15.000 de oameni s-au înghesuit ieri să viziteze cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume, profitând de evenimentul „Parlament deschis“. Curioşii au ţinut să viziteze chiar de ziua îndrăgostiţilor camerele în care se iau decizii parlamentare şi se votează legi. GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

În prima zi „cu porţile deschise“, vineri, doar 4.500 de persoane au vizitat camerele din Palatul Parlamentului. Ieri, însă, în jurul orei 16.00, când ar fi trebuit să se încheie programul de vizită, mai aşteptau să intre câteva mii de persoane şi deja terminaseră de vizitat clădirea alte 15.000.

Ca să nu plece nimeni fără să apuce să vadă minunăţiile din Casa Poporului, programul a fost prelungit cu încă o oră, mai ales că o mare parte dintre vizitatori erau provinciali care s-au aflat întâmplător prin Capitală sau au venit special pentru acest eveniment.

„Nu am mai intrat niciodată şi sunt foarte curios să văd camera în care îşi ţineau Ceauşeştii câinii şi covoarele enorme despre care am auzit că au fost aduse cu macaraua. Aştept de două ore să intru, dar cred că o să merite“, a spus Costel Dospenescu, un băcăuan venit în vizită la fiica lui, care s-a gândit să profite de ocazie şi să „dea o fugă“ şi pe la Casa Poporului.

Camere deschise în premieră pentru public
Printre sălile din circuitul de vizitare s-au numărat şi „I.I.C. Brătianu“, „Take Ionescu“, „Spiru Haret“, şi „Galeria de Onoare“. Vizitarorii au intrat şi în cabinetul Preşedintelui Camerei Deputaţilor, în sala de plen, în salonul oficial „I.G. Duca“ dar şi în sala „Mihai Viteazu“, încăperi care de obicei nu fac parte din circuitul de vizitare.
 
Tot cu această ocazie, patru vrăjitoare au stropit una dintre porţile Palatului Parlamentului cu apă „trăznită“ pentru îndepărtarea răului din clădire şi pentru „frăţie în Parlament şi în politică“. Rovenţa, Isaura, Geanina şi Samira au stropit colţurile clădirii în care ar fi putut fi „făcături“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite