Bucureşti: Rochiile închiriate, vedetele Revelionului 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presate de criză, multe bucureştence au ales pentru petrecerea de Anul Nou în rochii de împrumut. Afacerile cu rochii de ocazie închiriate merg mai bine ca oricând. Atrase de preţuri, care sunt şi de 3-4 ori mai mici decât pentru o ţinută nouă, doamnele au făcut rezervări încă din noiembrie.

În Capitală sunt 8 saloane care oferă spre închiriere rochii de firmă, doamnele putând consulta oferta şi pe internet. „Rochiile au început să fie închiriate de la jumătatea lunii noiembrie. Aproximativ 60% dintre rochiile noastre sunt deja închiriate, însă aşteptăm şi azi, şi mâine cliente noi”, a spus directorul de vânzări de la firma „La Novia“, Irina Pandelescu.

Şi la Crila Fashion doamnele s-au grăbit să-şi închirieze rochia. „S-au făcut multe rezervări, încă de la începutul lunii decembrie. Astăzi trebuie să vină multe doamne să-şi ridice rochia“, a spus administratora, Marina Guşă.

100 de lei, cea mai ieftină rochie

În acest an, preţurile s-au menţinut sau chiar s-au micşorat cu 10-15% faţă de 2008. Astfel, preţurile încep de la 100 de lei şi ajung chiar şi la 800 de lei, dacă are cristale Swarovski.

„Pentru că tocmai mi-au micşorat salariul cu 10%, am decis ca anul viitor să fiu mult mai cumpătată atunci când vine vorba despre obiectele de «răsfăţ». Cred că e o idee mult mai bună să închiriez o rochie decât să cumpăr una”, spune Alina Simon, o tânără de 25 de ani care va petrece Revelionul alături de prieteni.

Româncele nu sunt singurele care îşi închiriază rochia pentru Revelion. „În America, Franţa sau Spania, afacerile sunt multe mai dezvoltate şi multă femei aleg să-şi închirieze rochia. Noi suntem abia la început şi cred că mulţi nu închiriază şi din snobism“, ne-a explicat managerul de la Elite Mariaj, Ingrid Vâlcea.

Petrecere în crinolină

La Teatrul Naţional Bucureşti găsiţi rochii care au fost folosite de figuranţi sau de marile actriţe în spectacole celebre. „Eu mai am, aşa, câteva rochiţe retro, model anii ’20, iar de la magazie se poate împrumuta o rochie de epocă pe care a folosit-o în spectacole Carmen Stănescu sau Ileana Stana Ionescu”, ne-a spus doamna Zoica.

Preţul de închiriere pleacă de la 100 de lei şi ajunge la 300 de lei. „Clientele trebuie să le aducă înapoi după Sărbători. Eu pot să le ofer rochii lungi, cu crinolină“, precizează cea care înlesneşte târgul. La Opera Naţională, în schimb, până la 11 ianuarie nu se mai închiriază costume.

Unde mai găsim rochii de închiriat
Crila Fashion – colecţia cuprinde peste 100 de rochii, măsurile variind între 36 şi 52. Accesoriile sunt primite ca bonus la închiriere. Preţul mediu de închiriere - 500 de lei.
http://www.rochii-ocazie.ro/
La Novia - rochii de lux, preţuri între 250 şi 420 de euro. Comenzile la telefon 0767.374.888 sau 0735.732.015. Clientele pot alege rochiile pot fi personalizate la comandă sau creaţii ale unor designeri precum Mori Lee, Morgan& Co, Joli Prom sau Sheri Hill. http://inchirierirochii.allshops.ro/
Zeynep -  rochii unicat, de lux. Programările se fac cu minimum două zile înainte de petrecere, la numerele de telefon 0724.311.163 şi 0724.026.321.
www.rochii-zeynep.ro
Elite Mariaj - o rochie de ocazie de culoare roşie, cu spatele gol, are un preţ de închiriere de 200 de lei. Comenzi la telefon 0723844320 sau 0727198056.
http://inchirieri-rochiimireasa.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite