Robert Dumitrescu: directorul karatist care joacă teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanul conduce o firmă care comercializează produse din inox, dar are două hobby-uri mai puţin obişnuite pentru un manager: joacă în filme şi piese de teatru şi practică artele marţiale.

Robert Dumitrescu este îndrăgostit de actorie încă din copilărie. Talentul l-a moştenit de la bunicul său, care a jucat în una dintre primele pelicule româneşti: „Răsună Valea“. Robert a încercat să-şi perfecţioneze talentul nativ şi, în urmă cu trei ani, a urmat cursuri de pregătire în cadrul Uniunii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale“ din Bucureşti.

Protagonist la „Trăsniţi în Nato“
Pe micile ecrane, tânărul a debutat în urmă cu trei ani cu un rol episodic în serialul „17“ , difuzat la Prima TV. A mai interpretat un rol episodic anul trecut şi în telenovela „Regina“, având un schimb de replici cu Cabral.
El a mai apărut în reclame televizate alături de Geta Voinea, unde a jucat rolul unui organizator de show de modă. Tot anul trecut, a fost şi coorganizator al unei prezentări de modă, organizată de studentele Facultăţii de Arte Plastice, care şi-au prezentat creaţiile în cluburi bucureştene.

De curând, o experienţă inedită pentru Robert a fost rolul de protagonist pe care l-a avut într-un episod din „Trăsniţi în Nato“. Atunci a interpretat rolul unui patron de firmă de pazăm care s-a băgat în tot felul de încurcături alături de primarul oraşului, un alt personaj influent din episod.

Face show în cafenelele bucureştene
 În prezent, Robert a înfiinţat împreună cu alţi doi actori amatori o trupă de teatru cu care joacă în cafenelele bucureştene. Ei lucrează la piesa „Rozi Fan Fufe“, o tragi-comedie, care îmbină absurdul cu situaţiile reale. Robert interpretează rolul unui dramaturg faimos, dar care a scris un singur roman ce i-a adus celebritatea. Deşi abia se căsătorise, dramaturgul nu şi-a petrecut noaptea nunţii alături de soţie, ci singur într-o  cadă. Piesa este reprezentativă prin dialogurile haioase cu o nevastă frustrată care îşi dorea o seară romantică. În final, este vizitat de un admirator înflăcărat care, într-un elan tineresc, îl ucide cu sânge rece pentru că a dorit să fie ultima persoană cu care dramaturgul ar fi intrat în contact.
„Actoria este pentru mine un mod de viaţă. La fel şi artele marţiale, pe care le practic de la vârsta de 16 ani când am început să fac judo la un club sportiv“, explică Robert.

Practică arte marţiale de 20 de ani
Robert a început să practice un stil japonez de karate după ce a făcut trei ani de box la Clubul Rapid. „Antrenorul meu de judo s-a specializat în arte marţiale. El m-a iniţiat într-un stil japonez de karate“, povesteşte Robert. Momentan face Wu Tao Kung Fu, un stil chinezesc care asigură echilibrul între spirit şi fizic şi care conferă o stare permanentă de sănătate. „Stilul constă în combinaţii rapide şi lente de lovituri de braţe şi de picioare cu respiraţii profunde. După patru ani de practică am obţinut centura albastră“, adaugă el.

Profil
Robert Dumitrescu
Născut: 20 decembrie 1974, Bucureşti
Studii: Facultatea de Limbi Străine şi Facultatea de Inginerie şi Management, ambele din Bucureşti
Familie: Este căsătorit şi în vară va deveni tătic

Ce îi place:
„Îmi plac foarte mult animalele. Am doi câini şi două pisici. Un alt lucru pe care îl ador este să fiu înconjurat de prieteni. Îmi plac maşinile vechi şi intenţionez să-mi cumpăr o maşină de epocă pe viitor“, spune Robert.

Ce nu îi place
„Nu-mi plac bârfele şi bârfitorii. Detest pudoarea, prefecătoria şi mâncarea prea grasă. De asemenea, nu suport să conduc noaptea pentru că mă obosesc farurile maşinilor şi autostrăzile neiluminate“, mai spune tânărul.


Întrebări şi răspunsuri:

Ce planuri ai în actorie?
Mi-ar plăcea să iau parte la un proiect românesc de film serial sau de lungmetraj. Vreau să am cât mai multe locuri disponibile, teatre, baruri şi cafenele, în care să-mi pun în scenă piesele.
Cât de profitabil este să fii actor amator?
Este puţin profitabil pentru că fac asta din plăcere şi mai puţin pentru bani. Nu am lucrat nici la partea de promovare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite