Retrospectivă TIFF, la Muzeul Ţăranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Film din Transilvania (TIFF) 2010 va fi trecut în revistă începând din seara aceasta, până la 17 iunie, la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului din Capitală.

Cinefilii vor putea urmări, în aceste două săptămâni, cele mai bune filme prezentate la ediţia TIFF de anul acesta, dar şi titluri care au marcat istoria festivalului de-a lungul celor nouă ediţii. Simultan, o altă retrospectivă, la Sibiu, între 9 şi 13 iunie.

Printre titlurile proiectate pentru publicul bucureştean se număra „În ziua de Crăciun“, în regia lui Sebastian Campos, o co-producţie Franţa-Chile, din 2009, premiată la Cannes anul trecut, şi câştigătoarea Premiului FIPRESCI – TIFF 2010.

Filmul va fi proiectat în aer liber, luni, 14 iunie, de la ora 21.30. De asemenea, filmul rusesc va fi prezent în „maratonul“ retrospectivei prin „ZAZA“, în regia lui Andrei Silkin, programat pentru duminică 13 iunie, de la ora 15.30.

Seria proiecţiilor debutează în seara aceasta la ora 18.00 cu „Presupus vinovat”, de Roberto Hernandez şi Goeffrey Smith, o producţie mexicană din 2009.

Festivalul Internaţional de Film din Transilvania s-a desfăşurat la Cluj-Napoca în perioada 28 mai – 6 iunie. Pe parcursul celor zece zile cinefilii au putut viziona 240 de producţii din 47 de ţări.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite