Reţeta aglomeraţiei: grevă şi ploaie (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Greva de la metrou de azi-dimineaţă şi ploaia au format cozi de maşini de kilometri. Sindicaliştii de la metrou spun că de mâine situaţia va reveni la normal, dar ameninţă cu greva generală pe perioadă nedeterminată, de la 15 iunie, dacă li se vor tăia şi lor salariile.

Speriaţi de protestul de la Metrorex care a durat până la prânz şi de nehotărârea angajaţilor de la RATB, blocajele în trafic au fost la ordinea zilei, mai ales la primele ore ale dimineţii, când a plouat. Ca să fie siguri că vor avea timp să ajungă la serviciu, mulţi bucureşteni au preferat să plece cu maşinile personale sau cu taxiul.

CLICK aici pentru a vedea cum s-a desfăşurat traficul azi-dimineaţă în Capitală (FOTOGALERIE)

Acest lucru a provocat în anumite zone din oraş cozi de maşini pe kilometri întregi, intersecţii blocate şi, mai ales, nervi întinşi la maximum. Pe şoseua Pipera, în cartierul Colentina şi în zona Gării de Nord s-a circulat bară la bară, iar agenţii de circulaţie plasaţi în punctele fierbinţi din Capitală au reuşit cu greu să facă ordine în trafic.

Citeşte şi:

Iaşi: Protest în loc de jucării, de 1 iunie VIDEO

Mămică din Iaşi: „Să trăiască ei o lună cu banii noştri“ VIDEO

„Cele mai greu s-a circulat pe Mihai Bravu, Ştefan cel Mare şi între Pasajul Lujerului şi Arcul de Triumf“, a declarat subcomisarul Daniel Piştea, din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.


Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti au suplimentat numărul autobuzelor,iar greva lor a durat doar între orele 4.00 şi 6.00. După această oră, troileibuzele şi tramvaiele au circulat la intervale scurte de timp, dar mai mult goale. Totuşi, bucureştenii s-au plâns în staţii pentru că acestea se blocau în trafic şi veneau foarte rar.



În timp ce unii taximetriştii au avut de câştigat de pe urma grevei, veniturile lor dublându-se pentru câteva ore, alţii s-au blocat în trafic şi nu au reuşit să facă nici cât într-o zi obişnuită.

Candidaţii la Bac, afectaţi

Greva anunţată din transport a pus în pericol chiar şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat de astăzi. „Locuiesc în zona Tineretului, iar liceul meu este în Pipera. Cu metroul aş fi făcut maximum 20 de minute. Am luat taxiul şi am făcut o oră şi 20 de minute. Noroc că am plecat devreme de acasă, că altfel aş fi întârziat la Bac“, a spus un elev de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau“. Alţii au preferat să meargă pe jos până la liceu. „Voi parcurge distanţa Titan - Unirii pe jos pentru a da Bacalaureatul. Nu am bani de taxi, iar autobuzele şi tramvaiele sunt prea aglomerate“, a spus Cristi Drăghiceanu, elev la Colegiul „Matei Basarab“.

Greva metroului se poate repeta


Liderii sindicatului de la metrou susţin că mâine bucureştenii pot sta liniştiţi pentru că metroul va circula. Cel puţin pentru moment. „Ne pare rău pentru oamenii chinuiţi de lipsa metroului, dar asta este. Dacă ne taie şi nouă din salarii guvernanţii, suntem hotărâţi să intrăm în grevă generală“, a spus unul dintre liderii sindicatului de la metrou, Florian Chişu.

Angajaţii primăriilor au renunţat astăzi la grevă, iar profesorii au fost în a doua zi de protest. Examenul de Bacalaureat a avut însă loc. (A contribuit Emilia Sava)



„Nu-mi convine că sindicaliştii îşi arată muşchii în faţa bucureştenilor doar ca să-şi plătească şeful lor poliţele politice. De dimineaţă am făcut pe drumul spre muncă o oră, de obicei ajung în 15 minute“.
Maria Gheorghe, economist


„Nimeni nu se gândeşte la oamenii de rând. Deobicei făceam între IOR şi Policlinica Titan 20 de minute, dimineaţă am făcut o oră şi 20 de minute“.

Loredana, contabilă



„Nu este o zi obişnuită, greva de la metrou mai mult ne-a încurcat, nu putem să ne mişcăm prin Bucureşti deloc. Chiar am făcut mai puţin bani. 70 de lei în 6 ore“.

Costel Păiuş, taximetrist

image
image
image
image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite