Restaurantul Tarot, locul unde mănânci cărţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localul situat pe strada Carol Knappe îi mănânci pe Regele de Cupă şi pe Crai Nou. În cartierul 1 Mai, într-o casă veche, poţi savura mâncăruri delicioase, cu nume inspirate din cărţile de tarot ale ghicitoarelor.

Vizita în restaurantul Tarot te face să te simţi ca într-un loc plin de mister, aşteptând în orice clipă ca o ghicitoare să-ţi spună viitorul din cărţi, din palmă sau cafea. Conceptul localului deschis în luna martie a anului trecut, a fost ca toţi cei care trec pragul să se simtă ca şi cum ar intra pe un tărâm de magic, al ştiinţelor oculte. Pe pereţii viu coloraţi ai restaurantului stau aşezate la loc de cinste tablouri pictate în genul cărţilor de tarot. Astfel, în timp ce savurezi cina sau prânzul poţi citi de pe pereţi ce ţi-au rezervat astrele.

Restaurantul este împărţit în două saloane, astfel atât fumătorii cât şi nefumătorii se pot simţi în largul lor. Deschis de marţi până duminică, de la 12.30 până la ultimul client, Tarot este un local discret, cu nuanţe calde şi atmosferă prietenoasă. „Am dorit să fie un loc primitor, restaurantul a fost gândit de noi, astfel am evitat să folosim ceea ce pe noi ne-a deranjat în alte părţi“, a spus unul din patronii localului, Radu Popescu. Este o afacere între prieteni, celălalt patron fiind chiar basistul trupei Holograf, Iulian Vrabete. „Ghiciţi viitorul în micile bucurii ale vieţii“ este mottoul localului, iar acesta a fost respectat întocmai până acum.

Pachetul de tarot se regăseşte în meniu

Mâncărurile sunt preparate pentru cei care apreciază calitatea gustului natural, bucătarul având o paletă largă de preparate delicate, diverse, dar şi elaborate. Felurile din meniu au nume inspirate de arta ghicitului, după cum sugerează şi numele restaurantului. Astfel, cei care se încumetă să vină aici pot gusta din Regele de Cupă, demunirea dată pentru ciorba de burtă, Magicianul (rulouri de pui în sos de smântână cu muştar), sau Cele trei destine, numele asociat spaghetelor carbonara. „Numele sunt luate din cărţile de tarot. Am pierdut o noapte întreagă pentru a le asocia cu preparatele“, a precizat Radu Popescu.

Cei care vor să încerce ceva dulce pot gusta din Îndrăgostiţii numele pentru nuga cu îngheţată sau Crai Nou, cealaltă denumire a clătitelor flambate. În schimb, pentru băuturi, patronii nu au ales nume speciale, pentru a nu induce în eroare clienţii. Preţurile sunt acesibile oricărui buzunar, iar clienţii fideli beneficiază de o reducere de 10%.

Concertele folk, specialitatea casei

De asemenea, Tarot îşi atrage clienţii prin nopţi de muzică folk, cel mai recent concert fiind al lui Mircea Vintilă, pe 19 decembrie. Muzica din local este cea a anilor ‘60-‘70, ascultându-se aici folk, rock şi soft, iar targetul restaurantului sunt persoanele civilizate. În weekend, oamenii aproape invadează restaurantul, fiind greu să mai găseşti un loc. Spre exemplu, pentru zilele de sâmbătă, rezervările sunt făcute din timp.

Cât te costă bucatele ghicitoarelor

6 lei costă „Alb şi auriu“ (mămăliguţă cu brânză şi smântână)
7 lei costă „Scutul de aramă“ (fasole bătută)
15 lei costă „Culoare mare“ (pui cu smântână şi ciuperci)
7 lei costă „Semn de pământ şi verde“ (cartofi forestier)
5 lei costă „Globul de cristal“ (măr copt)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite