Bucureşti: Reîncepe coşmarul în trafic!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii care au petrecut Sărbătorile în alte oraşe au revenit astăzi acasă pentru a se pregăti să meargă mâine la serviciu. Maşinile au circulat bară la bară pe şoselele şi drumurile naţionale care leagă Capitala de staţiunile montane, iar Gara de Nord a fost împânzită de călători începând de la orele prânzului.

Fie că trebuie să fie mâine la serviciu sau pentru că cei mici reîncep mâine şcoala, mulţi dintre cei care au petrecut Sărbătorile de Iarnă în afara Capitalei au revenit astăzi acasă.

Deoarece zilele trecute nu a nins la munte, bucureştenii au amânat cât au putut de mult întoarcerea acasă pentru a se bucura pe ultima sută de metri de primii fulgi de nea după Revelion. Drumurile naţionale şi şoselele care leagă oraşele de la poalele muntelui de restul ţării au început să devină aglomerate începând cu ora prânzului, formându-se cozi care se întindeau pe câţiva kilometri.

O parte dintre turişti s-au decazat de la hoteluri şi au început să se plimbe dintr-o staţiune într-alta, ori au pornit înspre casă. Atunci au început să se formeze coloanele pe DN1.

Potrivit reprezentanţilor Infotrafic, în apropiere de Brăila, pe Drumul Naţional 21, s-a format cel mai mult polei. Artera a fost curăţată cu material antiderapant încă de la ora 7.00. Pentru a acoperi bine zona, s-a dublat numărul de echipaje de intervenţie în judeţele cu atenţionare de cod galben de ninsori.

Atenţionarea valabilă începând de azi-noapte, şi care durează până în această seară la ora 22.00, a îngreunat desfăşurarea traficului, conducătorii auto fiind nevoiţi să circule cu viteză mică pe majoritatea drumurilor naţionale sau pe autostrăzi.

Şi ieri s-a circulat bară la bară
Traficul s-a desfăşurat cu dificultate pe Drumul Naţional 1, între Ploieşti şi Bucureşti, încă de ieri.

„Au avut loc puţine accidente, comparativ cu o zi normală - 13 pe şoselele din ţară, tocmai pentru că s-a circulat destul de greoi din cauza traficului aglomerat. Dintre acestea, cinci s-au produs din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum“, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ comisarul Paul Ulieru, de la Centrul Infotrafic.

Agentul a adăugat că s-a circulat în coloană în intervalul orar 11.00 – 20.00. „Foarte mulţi s-au întors de la munte pentru că a plouat şi s-au întors acasă mai devreme. Norocoşii care au rămas s-au bucurat de zăpadă încă de la primele ore ale dimineţii“, a mai spus Ulieru.

Aglomeraţie şi la gară
O parte dintre cei care au fost plecaţi din oraş de Sărbători au preferat o metodă mai lejeră de a călători –trenul.

Potrivit reprezentanţilor CFR Călători, mulţi dintre cei care preferă să circule pe şine şi-au cumpărat bilete dus-întors încă înainte de Sărbători. Astăzi, Gara de Nord era plină de călătorii întorşi de prin toate colţurile ţării.

„Am fost acasă la ai mei de Sărbători. M-am întors astăzi în Bucureşti pentru că de mâine încep serviciul. A fost foarte multă lume în tren cu mine“, a spus Mihai Nedea, care a ajuns în Gara de Nord din Constanţa, astăzi, la prânz.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite