Recuperarea maşinilor ridicate ar putea costa doar 150 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii bucureşteni care deţin autoturisme cu o greutate maximă de 2,5 tone ar putea plăti „hingherilor de maşini“ o taxă de doar 150 de lei pentru recuperarea autovehiculului, faţă de media de 500 de lei, la cât ajunge actuala taxă.

Asta prevede un proiect de Hotărâre de Consiliu depus ieri la Primăria Capitalei de consilierul general Horia Scarlat.
Acesta susţine că tariful de ridicare, de transport şi de depozitare ar trebui să fie 50 de lei fiecare. „Zilele acestea proiectul urmează să intre în dezbatere publică, iar peste două-trei luni va fi votat într-o şedinţă pe ordinea de zi, probabil. Aceasta este singura soluţie de stopare a fenomenului de ridicare a maşinilor, care, de multe ori, s-a dovedit ilegal. Este inadmisibil să dai un salariu pe o amendă“, a declarat Horia Scarlat, pentru „Adevărul de Seară“.

Primăriile de sector dau înapoi

Părerile reprezentanţilor primăriilor de sector referitoare la tarifele de recuperare a maşinilor parcate ilegal sunt împărţite: dacă unii sunt de acord să le micşoreze, alţii susţin că acest lucru este imposibil. „La noi nu pot scădea din cauză că acum sunt practicate preţurile cele mai mici posibile. Dacă ar mai s-ar mai micşora, firma de ridicare ar ieşi în pierdere“, susţine Anatol Albu, purtătorul de cuvânt de la Primăria Sectorului 2, unde tariful de recuperare este de 480 de lei în prima zi. În sectorul 1, preţurile au scăzut cu 60% în urmă cu câteva zile, de la 833 de lei, la 350 de lei plus TVA. Cel mai mare tarif este în sectorul 6, unde taxa de recuperare este de 850 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite