Bucureşti: Razie cu cântec în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de angajaţi de la Garda Financiară, Garda de Mediu şi  Oficiul pentru Emigrări, împreună cu Poliţia Capitalei, Jandarmeria şi trupele SPIR au organizat azi-dimineaţă o razie de amploare la centrul comercial Niro din Capitală.

Scopul acestei razii este de a verifica actele mai multor standuri despre care se crede că ar funţiona în ilegalitate. Autorităţile susţin că mulţi dintre proprietari nu ar avea actele de funcţionare în regulă şi că o parte dintre ei ar avea probleme şi cu cetăţenia română.

Peste 30 de comisari de la Garda Financiară, însoţiţi de 15 vameşi, 100 de jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie „Vlad Ţepeş“ şi 25 de mascaţi SPIR au făcut controale azi-dimineaţă în complexul comercial Europa.

Razia a început în jurul orei 7.00 şi a durat aproximativ trei orei. Potrivit autorităţilor, mulţi dintre proprietari nu au acte de funcţionare în regulă şi unii dintre ei ar avea probleme cu cetăţenia română.

38 de standuri, sigilate

Au fost verificate aproximativ 200 de standuri. Dintre acestea 38 au fost sigilate.Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, acestea vor fi puse iar în funcţiune doar cu acordul Gărzii Financiare.

“Au fost verificate legalitatea documenteleor, calitatea acestora şi  va fi verificat, de asemenea, şi modul în care au fost aduse mărfurile în ţară”, a mai spus Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

În timpul raziei nu au fost înregistrate niciun fel de incidente, în schimb, câteva sute de comercianţi nemulţumiţi de control se adunaseră în preajma jandarmilor.

Ei susţineau că acţiunea de azi a fost comandată de patronul complexului NIRO, pentru a se răzbuna pe comercianţi.

“Acum vreo două săptămâni patronul Niro a introdus o taxă de intrare în complex de 10 lei şi 20 de lei pentru parcare, în condiţiile în care până atunci era gratuit. Toţi cei care avem standuri aici am protestat, pentru că astfel ne pierdeam clienţii. A doua zi au scos taxele.Din acest motiv au chemat azi autorităţile. Ne-a ameninţat că o să scoată toţi chinezii din complex”, a spus unul dintre comercianţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite