Un elev de clasa a opta i-a dat un pumn mortal unui bătrân în vârstă de 61 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian, zis Reckon, în vârstă de 14 ani, i-a dat un pumn unui bătrân în vârstă de 61 de ani care a murit, după cinci zile de comă.

Pensionarul şi-a pierdut viaţa după ce l-a certat pe Adrian şi pe amicii lui că fumau în scara blocului. Elevul susţine că l-a lovit pe Paul Voicu în burtă pentru a se apăra.

În urmă cu o săptămână, în jurul orei 17.00, Adrian şi Andrei, doi prieteni în vârstă de 14 ani fiecare, au mers la Şcoala Generală Nr.117 din zona Lujerului, pentru a se întâlni cu trei fete, Maria, Ana şi Teodora, toate eleve în clasa a şaptea.

Adolescentele au spus ieri, pentru „Adevărul”, că Andrei şi cu Maria sunt împreună de ceva timp, iar fetele se înţelegeau foarte bine cu cei doi, astfel că, după ce le-au luat pe fete de la şcoală, cei cinci s-au „refugiat” într-o scară din vecinătate pentru a fuma nişte ţigări.

După câteva zeci de minute, timp în care puştii au râs şi au fumat, unul dintre locatari, Paul Voicu, în vârstă de 61 de ani, a început să îi certe pe motiv că îl deranjau. Potrivit aceloraşi fete, bătrânul le-a adresat câteva înjurături şi l-a îmbrâncit pe Adrian.
 
S-a lovit cu capul de ciment

Băiatul în vârstă de 14 ani a ripostat şi i-a dat un pumn bărbatului, care s-a dezechilibrat şi a căzut cu capul de ciment.

Cei cinci au intrat în panică şi au plecat repede de la locul faptei. Vecinii victimei au sunat la 112 şi au chemat Salvarea.

„Mergea să-şi ia ziarul şi atunci s-a luat de ei, din câte am înţeles. I-am spus să nu mai coboare, dar nu m-a ascultat. A fost ultima oară când l-am văzut întreg”, povesteşte, Lucreţia Voicu, soţia victimei.

Bătrânul a fost transportat la Spitalul Elias, unde a fost operat imediat pe creier, dar doctorii au fost sceptici de la început în privinţa şanselor sale de supravieţuire.

„Avea creierul deja inundat de sânge şi mi-au spus că sunt şanse de unu la o mie să mai trăiască, dar eu tot mai speram”, a mai spus soţia.

A stat cinci zile în comă

Din momentul incidentului, Paul Voicu a intrat într-o comă profundă, iar timp de cinci zile nu a schiţat niciun gest şi nu a spus niciun cuvânt. Soţia sa l-a vizitat zilnic la spital, până duminică. În timp ce se pregătea să meargă să-şi vadă soţul, a primit un telefon care a făcut-o să încremenească: o voce de cealaltă parte a firului o anunţa că Paul a murit. „Am crezut că înnebunesc atunci. Am pierdut tot ce aveam”, a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Adrian s-a predat după două zile

Vecinii de la bloc încă vorbeau ieri-dimineaţă despre tragedia petrecută pe scara lor. „Era un om foarte liniştit şi nu făcea niciodată scandal. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat”, spunea unul dintre locatarii blocului 15D, de pe strada Fabricii.

Potrivit şefului Serviciului Omoruri de la Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, Adrian s-a predat după două zile de la comiterea faptei. El va fi supus unei expertize psihiatrice.

Dacă se demonstrează că a avut discernământ, fapta lui ar putea fi încadrată ca lovitură cauzatoare de moarte şi ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între doi ani şi jumătate şi şapte ani şi jumătate.

Pensionar răpus de pumnul unui copil

Lovit în stomac de Adrian, Paul Voicu s-a dezechilibat, a căzut pe scări şi s-a lovit la cap. Pensionarul a fost transportat de urgenţă la spital cu o ambulanţă care a venit în aproape 20 de minute.

Bătrânul a intrat intrase deja în comă. El a suferit trei operaţii la creier, dar nu au fost de ajuns pentru a-l salva. Din momentul incidentului, el nu a mai schiţat niciun gest şi nu a mai rostit nicio vorbă. Potrivit soţiei, bărbatul ar fi avut nişte probleme la ficat. Cea care i-a fost alături timp de 25 de ani, l-a vizitat zilnic la Spitalul Elias unde a fost internat, până duminică, când şi-a dat ultima suflare.

Alte crime comise de minori

•    În luna martie anul trecut, o femeie din sectorul 2 al Capitalei a fost omorâtă cu o toporişcă, de fiica sa în vârstă de 15 ani, adeptă a curentului Emo. Alexandra Pintili (foto) se certase cu mama sa din cauza unor teme pentru şcoală.
•    În iulie 2009, un băiat de 13 ani din Iaşi şi-a ucis mama, cu mai multe lovituri de ciocan, după o ceartă zdravănă. Teodosie German a recunoscut fapta, iar acum este internat într-un centru special pentru copii delicvenţi din Târgu Frumos.
•    La sfărşitul anului trecut, un adolescent de 16 ani din Zărneşti, judeţul Brasov, l-a omorât pe un alt tânăr de 19 ani, cu un singur pumn. El a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.
•    În urmă cu un an şi jumătate, un tânăr în vârstă de 16 ani din Hunedoara i-a tăiat gâtul fostei sale prietene, după ce părinţii acesteia le interziseseră să se mai vadă. Băiatul a chemat-o pe prietena sa la el acasă să vadă un film şi, în timp ce se uitau la televizor, a mers în bucătărie, de unde a luat un cuţit, cu care i-a spintecat gâtul fetei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite