Bucureşti: Ilfovenii, lăsaţi fără transport public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) a anunţat astăzi că nu va mai asigura transportul public în judeţul Ilfov, începând de marţi, 15 iunie.

Potrivit reprezentanţilor RATB, Consiliul Judeţean Ilfov nu şi-a îndeplinit obligaţiile de plată faţă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu privire la protocolul semnat în urmă cu doi ani şi aprobat prin Hotărârea de Consiliu General nr. 346/2008. „Municipalitatea a notificat Consiliul Judeţean Ilfov de două ori, în februarie şi în martie, fără niciun rezultat.

Primăria şi RATB îşi cer scuze celor afectaţi, dar nu pot suporta cheltuielile transportului public în judeţul Ilfov“, se arată în comunicatul RATB.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Cristache Rădulescu, a declarat că se caută soluţii pentru transportul public preorăşenesc. "S-a realizat o analiză prin care am constatat că, pe lângă cheltuielile de transport, în facturi erau cuprinse şi pierderile Regiei, judeţul Ilfov neavând cum să suporte aceste sume", a explicat Cristache Rădulescu. Potrivit lui, reprezentanţii CJ Ilfov discută în prezent cu Primăria Capitalei pentru găsirea unei soluţii pentru transportul public interorăşenesc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite