Puşi să plătească în plus pentru locatari fictivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unui bloc din sectorul 3 îi obligă pe chiriaşi să plătească la întreţinere cheltuielile pentru o persoană în plus. Culmea e că administratorul are şi o explicaţie: „Persoana care a dat apartamentul în chirie figurează în continuare ca proprietar şi o trecem la cheltuielile comune!”.

Administratorul unui bloc din apropierea parcului IOR din sectorul 3 a găsit o metodă foarte transparentă prin care să-i jecmănească pe chiriaşii care stau la prima scară. La fiecare dintre cele 12 apartamente în care locuiesc chiriaşi a trecut o persoană în plus la întreţinere.

Astfel, oamenii sunt obligaţi să plătească în fiecare lună cheltuielile comune pentru o persoană care există doar pe hârtiile administraţiei.

„Am trecut câte o persoană în plus doar la apartamentele care sunt închiriate. Persoana care a dat apartamentul în chirie figurează în continuare ca proprietar şi o trecem doar la cheltuielile comune, pentru că apartamentele sunt contorizate şi fiecare plăteşte cât consumă“, încearcă să se justifice „nea Bebe”, responsabilul de scară.

25-30 de lei în plus la fiecare apartament
Mihaela stă cu chirie într-unul dintre apartamentele de pe „scara lui nea Bebe“ împreună cu o altă persoană, dar plătesc în fiecare lună şi cheltuielile pentru o a treia, adică 25-30 de lei în plus faţă de cât ar fi trebuit să dea. „I-am zis să treacă două persoane la întreţinere, pentru că atâtea suntem.

El mi-a răspuns că a treia persoană este proprietarul şi că de ce mă agit aşa, că este vorba doar de câteva zeci de lei în plus trecuţi la cheltuielile comune. Dar se simte oricum la sfârşitul lunii diferenţa asta abuzivă. Poate să fie vorba şi de 2 lei, tot mă simt fraierită. Banii ăia în plus, puţini sau mulţi, eu îi muncesc,  nu-i fur“, a spus revoltată Mihaela.

Tot ea susţine că administratorul se bazează pe faptul că o parte dintre chiriaşi nu au contracte de închiriere cu proprietarii şi le e frică să nu aibă şi ei probleme dacă se plângă autorităţilor.

Nu are niciun drept să încaseze bani în plus
Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România (FAPR), Radu Opaina, a declarat că administratorul nu are niciun temei legal să le umfle astfel facturile la întreţinere chiriaşilor.

„Legal, cheltuielile comune sunt plătite de fiecare persoană care locuieşte într-un bloc şi se foloseşte de serviciile comune. Aceşti bani reprezintă cheltuielile pentru lift, curăţenie, servicul de salubrizare, dar şi altele, depinzând de fiecare bloc. Nu se poate, sub nicio formă, ca un administrator să încaseze bani pentru mai multe persoane decât locuiesc fizic într-un apartament“, a spus Opaina.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite