Primul film cu magnaţi români FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Niculae, George Copos şi George Pădure, trei dintre bogaţii României, au venit aseară să-şi vadă prestaţia în filmul „Kapitalism – Reţeta noastră secretă”.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Citiţi şi

Interviu cu Alexandru Solomon: „Dacă nu ungi unde trebuie, nu supravieţuieşti!“

În pelicula care va ajunge pe ecrane începând de mâine, regizorul Alexandru Solomon îi dezbracă de secrete pe milionarii ţării.

Cinematograful Studio de pe Bulevardul Magheru a fost gazda premierei unuia dintre cele mai aşteptate filme ale anului. Oameni de film şi jurnalişti au aflat cum au făcut primul milion George Pădure, Dan Voiculescu, Ioan Niculae, Dan Diaconescu, Dinu Patriciu, George Becali şi George Copos.

În holul cinematografului, pe scaune, cei şapte milionari vorbeau din cutiile unor televizoare, aşezate pe trupuri de manechine elegante. Omul de afaceri George Copos, alături de soţia sa, Cristina, a remarcat că la filmări era bronzat. „Probabil tocmai venisem de la mare”, a glumit el.

La filmări a fost cu adevărat interesant. Pe blog am scris ceva ceea ce n-am putut să spun în film: cât de greu mi-a fost, cum am început, cât de greu este să reuşeşti”, a declarat Copos pentru „Adevărul de Seară”. El a mărturisit că a făcut multe sacrificii: „În 1990 am pus garanţie la bancă locuinţa, maşina, antena de satelit, receptorul de satelit, televizorul pe care l-am avut, maşina unei vecine. Şi casele a două vecine”.

Milionarul-actor spune că nu a avut trac la filmări. „N-am avut emoţii şi sunt foarte curios cum a reprezentat regizorul ceea ce voiam să spunem”, a replicat el.

Spectacol în sală

Publicul a gustat fiecare replică şi apariţie a protagoniştilor, acestea stârnind aplauze şi comentarii spirituale. Firul poveştii din off a fost întregit de animaţiile sugestive. „Mai ţii minte reclama cu Gepa? Uite-l pe Pădure cum vine cu valiza cu bani”, a fost o observaţie a unei doamne.
 
Alexandru Solomon a surprins în cele 80 de minute ale documentarului său întâlniri de afaceri, discuţii pe şantier sau prima zi din viaţa unui parlamentar european.

Dan Voiculescu a fost filmat în timp ce îşi anunţa partenerii de afaceri că predă ştafeta afacerilor fiicei sale, Camelia, dar şi când mânca mici cu familia, pe terasă. Pe şantierul unde îşi construia o fabrică, Ioan Niculae ne-a arătat cum procedezi când nu primeşti aviz pentru o afacere: suni un secretar stat.

Pe ritmurile imnului Uniunii Europene cântate la fluier, finanţatorul George Becali se plimba stingher, cu mâinile în buzunare, în sala de plen a Parlamentului European de la Bruxelles. „Eu o să fiu ca ei”, este una dintre replicile latifundiarului.

Alexandru Solomon şi echipa sa de filmare au avut o experienţă de neuitat: George Copos le-a arătat cât de iute aleargă iahtul său pe Marea Neagră. Dan Diaconescu a făcut o radiografie a României postdecembriste, iar Dinu Patriciu a povestit când a făcut primul milion.

La final, realizatorul documentarului, alături de soţia sa, producătorul Ada Solomon, şi-a chemat şi felicitat pe scenă întreaga echipă, mulţumindu-le şi celor doi fii ai săi, care s-au „jucat” în film cu piesele de lego, precum în lumea afacerilor. „Dacă v-a plăcut, povestiţi mai departe”, a fost recomandarea lui Alexandru Solomon.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite