Primăria dă peste un milion de euro pentru două statui din bronz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea dă peste un milion de euro pentru două statui din bronz, sculptorului Ioan Bolborea.Statuile îi vor înfăţişa pe Lascăr Catargiu şi Alexandru Ioan Cuza.

Potrivit primului anunţ de atribuire publicat pe site-ul guvernamental www.e-licitaţie.ro statuia lui Lascăr Catargiu urmează să fie făcută din bronz în termen de cinci luni de la data semnării contractului, care a fost atribuit sculptorului Ioan Bolborea în data de 20 mai. Astfel, statuia lui Lascăr Catargiu va costa municipalitatea 1.750.000 de lei (aproximativ 415.000 de euro), fără TVA.

Potrivit celui de-al doilea anunţ de atribuire, publicat pe site-ul guvernamental de licitaţii publice, statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza va fi făcută din acelaşi material şi va costa municipalitatea 3.000.000 de lei (aproximativ 715.000 de euro), fără TVA, termenul de realizare al monumentului fiind de trei luni de la data atribuirii contractului.

Fostul director al Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMPT) din Municipiul Bucureşti, Florin Necula, a declarat pentru Mediafax, că discuţiile pentru realizarea celor două monumente au început în urmă cu peste cinci ani pentru statuia lui Alexandru Ioan Cuza , iar pentru statuia lui Lascăr Catargiu în 2008.

Totodată, Florin Necula a precizat că nu au fost făcute plăţi pentru realizarea celor două monumente, deoarece în primul semestru al anului 2010 nu au existat sume alocate pentru investiţii privind aceste monumentele, iar în cel de-al doilea semestru investiţiile urmează să fie făcute în funcţie de banii existenţi la bugetul instituţiei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite