Preţuri mici pe litoral, calitate pe măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Romaero Băneasa a început Târgul de Vacanţe Bucureşti. Din ofertele celor 60 de hoteluri care s-au înscris în programul „Litoralul pentru toţi“ lipseşte chiar şi micul dejun.

Cele 35 de agenţii prezente la Târgul de Vacanţe Bucureşti au încercat să atragă cât mai mulţi turişti, în ciuda ofertelor sărăcăcioase pentru perioada de început a sezonului estival pe litoralul românesc.

Deşi preţurile sunt destul de mici comparativ cu vârful de sezon estival, mulţi dintre hotelieri au inclus în pachetul turistic doar cazarea, lăsând micul dejun la alegerea doritorilor.

„Preţurile sunt cam la acelaşi nivel cu cele de anul trecut, iar renunţarea la micul dejun a fost şi la solicitarea turiştilor care preferă să mănânce în afara unităţii de cazare“, a spus Cristina Angheluţă de la agenţia de turism Adria Travel.

În staţiunea Neptun, la hotelul Sulina (3 stele), un sejur de şase nopţi, fără mic dejun, costă 180 de lei de persoană, iar la hotelul Majestic (3 stele) din Jupiter acesta ajunge la 230 de lei. 

În staţiunea Mamaia, la hotelul Aurora (2 stele), un sejur de şase nopţi costă 194 de lei de persoană, iar la un hotel de patru stele cum este Minerva , un sejur, dar de astă dată cu mic dejun, ajunge la 494 de lei. Preţul este  totuşi mic în comparaţie cu o vacanţă la mare în vârf de sezon când la acelaşi hotel se plătesc 1.570 lei de persoană.

Turiştii fug de litoralul românesc

Deşi programul „Litoral pentru toţi“ este valabil însă de luna aceasta, cele mai multe hoteluri se deschid însă după data de 1 iunie.

Târgul de la Bucureşti, organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism  (ANAT) sub sloganul evenimentului, „Mini-preţuri de vacanţă, rezervări şi vânzări pe loc!“, încearcă totuşi să-i atragă pe bucureşteni pe litoralul românesc.


„Estimăm o creştere de 10% a numărului de turişti care vor veni la mare în acest sezon, iar bucureştenii pot ajunge destul de uşor. Depindem mult de cât de frumoasă va fi vremea“, a declarat preşedintele ANAT, Corina Martin.

Cei câţiva vizitatori care au venit imediat după deschidere erau mai mult în căutare de destinaţii externe.

„Nu am mai fost pe litoralul românesc din anul 1995 şi nici nu vreau să merg. Nici în Bulgaria. Nu-mi place pornind de la transport, condiţii de cazare şi obiceiul de a fi păcălit de cei care trebuie să-ţi ofere servicii“, a declarat Alecu Jan. Anul trecut a fost în vacanţă în Caraibe, iar pentru acest an îşi caută o destinaţie în afara Europei.

Târgul de Vacanţe Bucureşti are loc până la sfârşitul săptămânii, iar programul de vizitare este de astăzi şi până sâmbătă, de la orele 10:00 până la orele 19:00, iar duminică se poate vizita de la orele 10:00 şi până la orele 16:00. Preţul unui bilet de intrare la târg este 5 lei.

Incidentele din Grecia nu-i sperie pe turişti

În ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe i-a avertizat pe cei care călătoresc în Grecia să evite zonele în care se desfăşoară mişcările de protest, cu toate acestea reprezentanţii agenţiilor de turism susţin că turiştii nu renunţă la vacanţe.

„Ne sună să se intereseze ca să-i sfătuim dacă să renunţe sau nu la călătoria în Grecia. Zonele turistice sunt însă altele decât cele unde sunt protestele. Turiştii merg în insulele greceşti şi mai puţin spre Atena. Nu e forţă majoră aşa că îşi păstrează destinaţia“, a declarat Mădălina Popa de la agenţia de turism Cocktail Holidays.


LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite