Prima tumoră cerebrală operată la o clinică privată din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii din cadrul Life Memorial Hospital din București au extirpat o tumoră mare de 7 cm care se afla pe creierul unui copil de doi ani.

La începutul acestei luni, în domeniul medical privat s-a înregistrat o nouă premieră, care a fost posibilă datorită pregătirii medicilor români, dar și dotărilor similare celor din clinicile din străinătate. Astfel, în cadrul Life Memorial Hospital din București a fost realizată o ablație completă a unei tumori de 7 cm, la un copil de 2 ani.

Acesta a fost primul caz în care o operație de o asemenea complexitate s-a efectuat în sistemul privat de sănătate, ablația completă a tumorii de ventricul 4 necesitând 16 ore, dintre care 15 petrecute la microscop. Pentru intervenția de microneurochirurgie, cu un grad ridicat de complexitate, a fost utilizată o aparatură de ultimă generație.

”Este prima dată când o operație de asemenea anvergură se face la un spital privat, la un copil de 2 ani și 5 luni. Din cauza vârstei mici a pacientului, dar și aparaturii specifice de microneurochirurgie, recomandarea inițială a medicilor a fost ca operația să se efectueze la o clinică din Viena. Cu toate acestea, dotările spitalului nostru dar și pregătirea medicilor români au permis ca o astfel de operație să se poată realiza cu succes și în ţara noastră, chiar la MedLife”, a declarat Nicolae Marcu, director general MedLife.

Tumora comprima trunchiul cerebral

Pentru îndepărtarea tumorii au fost necesare două intervenții. Prima, pentru tratamentul hidrocefaliei, a necesitat aparatură pentru endoscopie ventriculară. A doua, pentru extirparea tumorii, a necesitat microscop, instrumente de microchirurgie și un disector cu ultrasunete.

”Tumora de 7 cm comprima trunchiul cerebral și era foarte vascularizată. Un rol important în pregătirea strategiei operatorii l-a constituit examenul RMN detaliat, realizat de doctorul Virgil Ionescu. Tumora a fost abordată pe căi naturale, fără a răni sau retracta cerebelul. Riscuri există, însă sunt foarte mici, sub 1%, în mâinile unor chirurgi antrenați”, a precizat dr. Sergiu Stoica, medic specialist neurochirurg.

Copilul s-a trezit la 10 minute după finalizarea intervenției și a fost externat la o săptămână după operație, în urma unui examen neurologic în parametri normali și fără a avea restricții. Medicii și părinții afirmă că este foarte vesel și activ, și nu mai are probleme la mers.
Intervenția a fost susținută de o echipă interdisciplinară de specialiști în neurochirurgie, pediatrie și anestezie, condusă de dr. Sergiu Stoica, medic specialist neurochirurg cu pregătire în Franța și Canada, acesta colaborând îndeaproape cu medicii MedLife pentru succesul acestei operații.


Despre MedLife:


MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind în acest moment cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

La ora actuală, MedLife își desfășoară activitatea în 7 Hyperclinici din București și din țară, 7 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste în București și în țară, 6 centre cu specializare unică și în colaborare cu peste 110 clinici medicale partenere din toată țara.

Compania are în prezent aproximativ 1.500 de angajați.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite