Prefectul Capitalei: „Să nu ne mire dacă la competiţii internaţionale vom auzi «Trei culori cunosc pe lume»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie, a explicat acum câteva minute,. într-o conferinţă de presă care sunt motivele pentru care a decis să-l amendeze pe artistul marcel Paveşl, care a intonat greşit imnul naţional la meciul de aseară, de la inaugurarea Naţional Arena.

„Ca şi alţi 49.000 de oameni care au fost aseară pe Naţional Arena şi care au paticipat la meciul România-Franţa, am văzut la un moment dat că imnului naţional intonat nu este cel corect.  Verificând legea, am constatat că există două acte normative care prevăd în mod expres cum se cântă imnul naţional la competiţiile sportive. Aceste acte normative spun că intonarea imnului cu alt text se constituie contravenţie şi se sancţionează. Una dintre persoane care pt lua măsuri este chiar prefectul“, a explicat prefectul Mihai Atănăsoaie motivul pentru care a decis să amendeze atât FRF, cât şi pe artistul Marcel Pavel cu suma de 5.000 de lei.


„În virtutea actelor normative vom trimite procesul legal de constatare a contravenţiei şi de plată celor care se fac vinovaţi. Cei care îşi asumă intonarea imnului la diverse evenimente trebuie să cunoască faptul că se cântă strofele 1, 2, 4 şi 11. Să nu ne mire dacă la competiţii internaţionale vom auzi „Trei culori cunosc pe lume“. Acestea sunt premizele contravenţiei“, a mai spus Atănăsoaie.

Atănăsoaie, prefect din 2009

Mihai Cristian Atănăsoaie (36 de ani) a fost numit prefect al Capitalei în luna martie 2009, fiind de profesie notar public și la acea vreme membru PDL. Este din Suceava, iar presa a scris că este apropiat al liderului, Gheorghe Flutur. Din 2006 locuiește într-o casă pe care o deține în comuna Corbeanca.

Atănăsoaie a fost secretar general al Uniunii Notarilor Publici şi a candidat la alegerile din noiembrie în Bucureşti, într-unul dintre colegiile din sectorul 2. El fost ales consilier general al Capitalei în iunie 2008.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite