Predau matematică la 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de clasa a VII-a de la Şcoala nr. 79 din Capitală sunt iniţiaţi în tainele geometriei, chiar de colegii lor. Sorina Florea (13 ani) s-a înscris în concursul naţional iniţiat de Societatea de Ştiinţe Matematice din România din dorinţa de a experimenta cum e să fii profesor.

“Deşi pe Youtube apar tot felul de filmuleţe cu profesori care nu reuşesc să se impună în faţa copiilor, eu întotdeauna am considerat profesorii un exemplu demn de urmat. Şi am şansa, prin acest concurs, să fiu ca ei”, a spus Sorina Florea, după ce a intrat cu catalogul în sala de clasă. În scurt timp, elevii au fost introduşi în noţiunile despre cerc.

“Două coarde ale unui cerc sunt congruente numai şi numai dacă sunt egal depărtate de centru”, a subliniat tânăra, înainte de a-şi invita colegii la tablă pentru rezolvarea problemei de geometrie.

Orele de matematică sunt la fel de interactive şi când sunt predate de Luca Istodor. “M-am gândit să predau cu ajutorul migilor, special pentru a crea o atmosferă relaxantă”, a mai spus Luca. Profesoara elevilor de la Şcoala 79, Florica Banu, a spus că “micuţii profesori” nu au avut nevoie de pregătire suplimentară şi că şi-au însuşit foarte repede noţiunile. 

„Vreau să fiu judecător, să câştig bani”
Deşi li se pare interesant să fii cadru didactic, niciunul dintre cei doi copii nu intenţionează să urmeze o astfel de carieră pe viitor. Luca şi-a propus să devină regizor, el realizând deja două scurt-metraje, iar Sorina se visează judecător. “Un profesor câştigă prea puţini bani. Acesta este motivul pentru care vreau să mă fac judecător, să am un salariu de peste 5.000 de lei pe lună”.

Ora de mate predată de elevi este un concurs naţional al Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, cu ocazia lansării proiectului “2010 - Anul Matematicii în Şcoala Românească”. Concursurile care au loc în şcoli se desfăşoară până în luna septembrie, iar câştigătorii sunt recompensaţi cu diplome şi cărţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite