Bucureşti: Poveşti de noapte, din taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cursă de noapte cu taxiul se poate transforma într-o aventură de multe ori, atât pentru şofer cât şi pentru pasager. Titi are 46 de ani şi este şofer la o firmă de taxi din Capitală de doar doi ani, însă istoriile se încheagă în maşina lui, precum poveştile pescăreşti.

 „Iataganele“, fetiţele şi chiar pistoalele îi sunt cunoscute lui Titi. Nu o dată i s-a întâmplat să observe în oglinda retrovizoare cum clientul din spatele său doseşte un cuţit sub haină sau chiar o armă. „Mi s-au urcat în maşină şi tăiaţi, dar nu mi-a fost niciodată teamă, pentru că am făcut box în tinereţe. Am avut un coleg mai tânăr care nu vrea să mai facă de noapte de când l-a văzut pe unul cu un cuţit în maşină“, povesteşte şoferul, gonind pe Şoseaua Iancului la patru dimineaţa. Titi e şofer de taxi de puţin timp. Doar de doi ani, însă îi place munca de noapte. Până să se angajeze la firma de taximetrie a fost bodyguard. Vorbeşte mai tot timpul în maşină despre întâmplări pe care le-a trăit sau despre el. De la Gara de Est până în Balta Albă, adică în aproape 20 de minute, afli ascunzişurile vieţii de noapte de pe străzile Capitalei.

Criza a ieşit şi la bulevard

Fără să vrea, şoferul de taxi ştie bursa „fetelor“ de stradă, ba chiar unora le „procură” şi clienţi. Chiar dacă unii dintre colegii lui îşi iau comision pentru serviciile lor, Titi preferă să-şi vadă de treaba lui. „La mine în maşină se urcă clientul şi îmi spune să-l duc. Şi-atunci îl las ori pe Mihai Bravu, ori pe Vulcănescu. Apoi mă sună să vin să-l iau“, începe Titi să spună cum decurge o tură de noapte pentru el.

„Eram într-o seară la stradă. Pe Moşilor. Şi vine o fată la mine, frumuşică, spălăţică şi-mi propune să mă simt bine, doar pentru 20 de lei. I-am zis că nu sunt interesat, dar a insistat poate reuşesc să-i fac rost de clienţi şi mi-a întins o hârtiuţă cu numărul ei de telefon. Preţul e de criză. Acum vreo doi ani era 35-40 de lei“, scapă şoferul firul poveştilor.

În nordul Capitalei, se plăteşte în euro

„O cursă de noapte de la cluburile de fiţe din nord se plăteşte în euro. Am luat odată o comandă, o domnişoară foarte nervoasă pentru că un taximetrist îi ceruse 20 de euro de la Fratelli până în Militari“, mai povesteşte Titi. Îi ştie pe taximetriştii care se adună acolo şi ştie că se înţeleg într ei la preţ, să nu-şi strice piaţa. „S-au înţeles toţi să ceară în euro“, completează şoferul.

Potrivit datelor Poliţiei Rutiere din Capitală, pe străzile Capitalei circulă aproximativ 10.200 de taximetrişti autorizaţi. „Pe lângă aceştia autorizaţi, sunt foarte mulţi piraţi, care sunt mai periculoşi“, a declarat comisarul-şef Călin Lupşa, şeful Biroului Control Auto din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite