Bucureşti: Povestea adolescentului ucis de “drogurile legale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii săi vecini spun că adolescentul a fost forţat de situaţia familială să se mute din casa mamei sale, întrucât aceasta locuia într-o garsonieră mică împreună cu noul ei soţ. El se lăsase de şcoală şi locuia cu un prieten mai în vârstă, student. Vecinii spun că băieţii o ţineau numai într-o petrecere şi că însăşi mama sa i-a închiriat garsonieră şi i-a dat oferit acestuia o libertate ce l-a ucis.

 Andrei Corneliu Băran, un tânăr bucureştean în vârstă de numai 17 ani a murit, luni, în condiţii suspecte într-o garsonieră din zona Calea Moşilor. Cercetările de până acum arată că băiatul consuma frecvent plante etnobotanice şi a decedat în urma unui edem pulmonar provocat de o intoxicaţie. „Poliţiştii au găsit la domiciliul victimei, într-o scrumieră, o ţigară care a fost trimisă la expertiză", a declarat Cristian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.


Mama sa l-a găsit mort

Vecinii spun că tânărul avea garsoniera închiriată de aproximativ două luni şi locuia împreună cu un prieten, Victor Vornicu. „Eu i-am întrebat ce-i cu ei şi cu ce se ocupă, iar Victor a spus că este student. Celălalt, cel care a murit luni, nu ştiu ce făcea. Era un dute-vino la ei în casă, veneau zilnic mai mulţi tineri în vizită. Nu e normal ca un adolescent să locuiască singur, prea multă libertate l-a ucis”, a spus unul dintre vecini.

El a mai povestit că luni, 1 februarie, a venit la uşa sa chiar mama lui Andrei, Mariana Băran. Femeia i-a cerut o rangă sau o unealtă pentru a putea intra în garsoniera fiului ei. „Ea spunea că fiul ei nu răspunde la telefon şi că trebuie să intre în casă. Eu i-am recomandat să cheme poliţia şi nu să spargă uşa. Nu mai ştiu dacă m-au ascultat sau au spart uşa, ideea e că băiatul sa fost găsit mort”, a mai povestit vecinul. El a adăugat că băiatul se lăsase de şcoală.


Băiatul a locuit în „raiul drogaţilor”

Mama băiatului locuieşte tot într-o gasonieră, în Dristor. Femeia nu a vrut să dea nicio declaraţie cu privire la moartea fiului său. Ea însăşi a povestit însă cunoscuţilor, la înmormântarea care a vut loc joi, că băiatul ei consuma ierburi legale şi că un astfel de magazin este chiar în apropierea blocului. Motivele pentru care băiatul locuia la o vârstă atât de fragedă departe de supravegherea familiei ţin, se pare, de problemele financiare prin care trecea familia.

„Unde să locuiască împreună cu mama şi cu soţul ei într-o garsonieră aşa de mică?! De aceea chiar ea a închiriat o garsonieră pentru băiat şi din câte ştiu, îl vizita des”, a spus Vasile M, un vecin. Locatarii blocului în care locuieşte mama lui Andrei mai spun că şi dacă ar fi locuit cu mama sa, influienţa părinţilor nu ar fi putut face faţă anturajului din bloc.

„Aici e <<raiul drogaţilor>>. Se face trafic de orice în blocul acesta, de la arme la droguri şi chiar prostituţie. Se droghează şi se fumează tot felul de chestii chiar aici, pe hol, în fiecare seară. Cartierul acesta este foarte cunoscut pentru infracţionalitatea ridicată. În urmă cu câteva zile a fost bătut un patron care are magazine în zonă, l-au lăsat într-o baltă de sânge şi i-au luat tot”, a povestit Mihaela Niculescu, administratorul blocului.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite