Bucureşti: Poşta, igrasie şi mirosuri urâte la pachet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din zona pieţei Matei Ambrozie trebuie să îndure mirosul îngrozitor din incinta Oficiului Poştal 19 când trebuie să-şi plătească taxele

În interiorul Oficiului Poştal numărul 19 din zona pieţei Matei Ambrozie nici măcar nu se poate respira din cauza igrasiei. Bucureştenii care locuiesc în această zonă se plâng de faptul că nimeni nu încearcă să facă nimic în legătură cu aspectul sediului şi îl compară cu Oficiul Poştal numărul 57 de pe Strada Liviu Rebreanu, situat în apropierea cinematografului Gloria.

„La noi în poştă nici nu se poate respira, îţi întoarce stomacul pe dos imediat ce intri pe uşă. La noi pereţii sunt scorojiţi şi plini de igrasie, în timp ce sediul de la Gloria are termopane, este zugrăvit recent. Mă întreb după ce criterii se reamenajează aceste oficii“, spune Antonel Stanciu, un tânăr care trece des pragul poştei din Matei Ambrozie.

„Fraierii suportă consecinţele“
Alt exemplu de oficiu poştal care se află într-o stare jalnică este Oficiul numărul 20 de pe Calea Călăraşi, din apropierea Halei Traian. Acesta arată ca după război, atât pe dinafară cât şi pe dinăuntru. Oamenii care folosesc serviciile acestui sediu sunt deja obişnuiţi cu panorama şi nu cred că se va schimba ceva curând. „Ce mai întrebaţi de ce arată aşa sau când o să se repare? Trăim în România, nu ştiţi cum se procedează aici!? Şmecherii iau banii şi fraierii suportă consecinţele“, acuză nea Petre, la ieşirea din oficiul poştal.

În Colentina, cu LCD-ul pe igrasie
 Nici Oficiul Poştal 11 de pe Şoseaua Colentina nu arată prea bine. Pereţii sunt scorojiţi şi îngălbeniţi, iar geamurile din dreptul unor ghişee au dispărut. În schimb, pe unul dintre pereţii plini de igrasie, printre vederi, cartele şi alte ornamente, atârnă un modern monitor LCD. „Mai e puţin şi cade poşta pe noi, dar avem televizor subţire pe perete. Suntem exact ca baba care se piaptănă“, râde Alex Constantin, un locuitor din zonă.     

„Fiecare oficiu are povestea lui“
Purtătorul de cuvânt al Poştei Române, Mara Popescu, spune că fiecare oficiu poştal are o poveste. „În general sediile închiriate sunt nerenovate, iar în cazul celor situate la parterul blocurilor, care sunt inundate des de vecinii de deasupra, n-avem ce face. Oficiile poştale sunt renovate în funcţie de bugetul de investiţii al Direcţiei Regionale Bucureşti“, explică Popescu.

Aceasta completeză că nu au fost înregistrate plângeri de la cetăţenii care folosesc serviciile poştei, dar în schimb se arată nemulţumiţi angajaţii care lucrează în sediile cu probleme.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite