Bucureşti: Poliţistul-erou din Lehliu va fi premiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Administraţiei şi Internelor va oficia luni o ceremonie prin care poliţistul-erou, Viorel Spînu, va primi fie o medalie fie o recompensă materială. De asemenea, Adevărul Holding va oferi un premiu famileie Spînu.

Agentul şef principal Viorel Spînu, şeful postului de Poliţie Transporturi Feroviare din Lehliu Gară, care a salvat cu un ARO vechi şi rablagit 40 de persoane din trenul Rapid Bucureşti-Constanţa, va fio premiat luni, în cadrul unei festivităţi la Ministerul Administraţiei şi Internelor. „M-au sunat de la sindicat şi mi-au spus că şefii mari au hotărât să mă premieze şi m-au chemat luni la Bucureşti”, a spuz azi-dimineaţă agentul  şef principal Viorel Spînu.

Autorităţile în domeniu s-au sesizat după ce ieri, ziarul „Adevărul” a făcut publică povestea lui Viorel Spînu. „Prima dată m-a sunat şeful meu direct de la Călăraşi, comisar şef al Serviciului de Poliţie Transporturi Feroviare Călăraşi, şi mi-a spus că a cerut domnul Fătuloiu un raport în care să spun cum am

Familia şefului de postului de Poliţie Tranporturi Feroviare din Lehliu Gară, Viorel Spînu, este alcătuită din soţia sa, Petra, şi micuţa Ioana, de doar 11 ani. Fiica lui, Ioana, face parte din Consiliul Elevilor din judeţul Călăraşi, fiind fruntaşa şcolii din localitatea natală, Dragalina.

Pentru că Ioana, elevă în clasa a VI-a, este pasionată de literatură, „Adevărul” a hotărât să dăruiască familiei Spînu o selecţie deosebită de titluri apărute în colecţiile de carte ale Editurii Adevărul Holding. Astfel, luni, Ioana va primi întreaga colecţie „Disney Classic” şi 20 de titluri, atent alese din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă”, printre care „Marile Speranţe” de Charles Dickens, „Singur pe lume” de Hector Malot şi „Jane Eyre” de Charlotte Brontë."Am ales cărţi care ştiu că se citesc în şcoală, cărţi pentru copii, dar şi cărţi pentru fete, cum e „Jane Eyre”", a declarat Directorul executiv al Diviziiei de Carte Carte Adevărul Holding, Ioana Voicu.
procedat”, a mai spus Spînu.


Fătuloiu: „Spînu a făcut un gest umanitar pe care aş vrea să-l facă mai mulţi poliţişti”


Sindicatul poliţiştilor a luat iniţiativa premierii acestuia. „Ministerul va decide care va fi răspalata pentru el. A făcut o faptă bună şi normală, de omenie în primul rând”, a declarat preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, comisar şef Marin Gruia.

De asemenea, şeful Inspectoratului general de Poliţie, chestorul Valentin Fătuloiu, a solicitat deja un raport cu privire la intervenţia de marţi noapte a lui Spînu. „Încă nu ne-am hotărât asupra modului cum va fi răsplătit. Am cerut un raport de evaluare de la Resurse Umane. Agentul Spînu a făcut un gest umanitar pe care aş vrea să-l facă mai mulţi oameni de-ai noştri.Deja am anunţat să fie pregătite toate posturile ca cel de la Lehliu, în măsură să intervină. Poliţia este singura care are posibilitatea să intervină”, a declarat chestorul Valentin Fătuloiu.

Şeful de post din Lehliu Gară a fost singurul care a a avut iniţiativa să pornească prin nămeţi după cei 200 de oameni care degerau deja de ore bune în rapidul înţepenit pe şine la şapte kilometri de Lehliu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite