Poliţia Comunitară „ciuruită” de restructurări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instituţia foştilor gardieni publici va rămâne cu 389 de posturi din 1.087. Reducerea drastică a personalului vine ca urmare atât a măsurii guvernamentale, cât şi a deciziei Ministerului de Interne potrivit căreia va exista un poliţist la o mie de locuitori.Printre alte instituţii puternic afectate de „Ordonaţa lui Boc” se numără Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi Administraţia Străzilor, ce vor rămâne c

Poliţia Comunitară va avea peste două zile o nouă organigramă ce va conţine un număr total de 389 de posturi, din care 21 de conducere. Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a consilierilor municipali, în vechea organigramă existau 1.087 de posturi, din care 32 erau funcţii de conducere.

“Urmează să se facă o restructurare masivă şi vom încerca să ne descurcăm cu efectivul respectiv”, ne-a declarat Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Bucureşti.

Angajaţii mutaţi de la o instituţie la alta
Din cei 5.561 de angajaţi ai Primăriei Capitalei vor rămâne 4.391, iar consilierii municipali se vor întâlni poimâine în şedinţă pentru a discuta noile organigrame propuse de instituţiile aflate în subordinea lor.

Cele mai afectate instituţii sunt ALPAB, ce va avea 777 de posturi, de la 1.435 cât are în prezent, şi Administraţia Străzilor, ce va rămâne cu 490 de posturi din 815, iar unele instituţii precum Centrul de Planificare Urbană şi Metropolitană Bucureşti, Centrul de Calcul şi Monitorul Oficial al Municipiului Bucureşti.

O parte dintre angajaţii acestor instituţii vor fi preluaţi, prin concurs, de aparatul de specialitate al primarului general, ce se va reduce şi el de la 1.354 de posturi la 1.120.

Restructurare şi nu prea
Teatrul de Dans Contemporan, Teatrul Metropolitan al Tineretului şi Şcoala de Arte „Circ & Variete Globus” vor fi desfiinţate, în timp ce teatrele Nottara, Ţăndărică, Excelsior, Masca, Odeon, Ion Creangă, Mic, Evreiesc de stat şi Constantin Tănase „nu fac obiectul aplicării prevederilor privind reducerea posturilor din administraţia publică locală”, aşa cum se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre. În această categorie a excepţiilor este şi Circul Variete Globus.

Dumitru Gherdan, liderul Sindicatului Funcţionarilor din Primăria Capitalei, ne-a declarat că, dintre posturile reduse, unele erau deja vacante, aşa că nu se ştie exact numărul angajaţilor care îşi vor pierde locul de muncă.

Această situaţie se întâlneşte, de exemplu la Teatrul Metropolis, acolo unde măsura reducerii numărului de posturi de la 99 la 68 nu schimbă prea mult situaţia instituţiei condusă de actorul George Ivaşcu.

„În organigramă aveam prevăzute 99 de locuri, dar funcţionam doar cu cele 68 care ne-au fost aprobate. Aş fi dorit să mai fac angajări prin concurs pentru personal tehnic. Cum posturile erau blocate, nu le-am putut scoate la concurs, iar acum ne-au fost desfiinţate. În consecinţă, vom încerca să ne descurcăm ca şi până acum”, ne-a declarat Ivaşcu.

Curăţenie şi în curtea Administraţiei Lacuri şi Parcuri
Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB) va avea 777 de posturi, faţă de 1435 cât numără în prezent, şi va pierde atribuţiile de emitere a avizelor de toaletare sau defrişare, ce vor fi date de funcţionarii din cadrul Serviciului Avize şi Acorduri din Direcţia de Mediu a municipalităţii.

Decizia vine şi pe fondul scndalului iscat în ziua în care primarul Sorin Oprescu propunea consilierilor un plan de înverzire a maulurilor râului, în timp ce ALPAB tocmai avizase tăierea unor copaci de pe malul râului Dâmboviţa.

Instituţia beneficiază de unul dintre cele mai mari bugete primite de la Primăria Capitalei, 173 de milioane de lei, însă directorul Radu Popa s-a făcut remarcat printr-o serie de afaceri ilegale care i-au determinat pe inspectorii Curţii de Conturi să ceară demiterea lui.




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite