Poliţia, inertă la mafia parcărilor din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care apelează la Poliția Capitalei în cazul în care taxatorii ilegali din parcările din centru le cer bani pentru ocuparea unui loc, nu primesc niciun ajutor. În urma unei sesizării făcute de către reporterii „Adevărul de Seară” la 112, în legătură cu taxarea ilicită, echipajul de poliţie sosit la faţa locului doar a observat.

Ieri, ora 18.00, Sala Palatului: parcarea administrată de Primăria Capitalei începe să umple cu diferiți oameni care caută locuri pentru a-și lăsa mașinile. Evenimentul din sala de spectacole, Lacul Lebedelor pe gheață, este pe cale să înceapă, iar şoferii pică rând pe rând în plasa mafiei parcării.

Locul taxatorilor plătiţi de administraţia publică au fost deja înlocuiţi de câţiva indivizi care cer bani fiecărui spectator care a avenit cu autoturismul. Profitul nu se lasă așteptat, iar, în câteva minute, un singur individ colectează aproximativ 120 de lei. Tariful devenit deja standard este de 10 lei. „Le-am dat 10 lei. Mi-au spus că stau lângă mașină să aibe grijă să nu pățească nimic. Ce, credeți că risc cu ăștia pe aici?”, a spus Mihai Petreanu, contabil din Capitală.

Înţelegerea dintre „hoţi şi vardişti”
Ne-am pus în pielea unui şofer mai curajos şi am refuzat plata ilegală, după care am sunat la 112, ca să cerem ajutorul poliţiei. I-am prezentat centralistei situaţia, și anume că mai multe persoane de etnie rromă pretind o taxă ilegală de parcare în faţa Sălii Palatului.



De asemenea, am precizat că indivizii amenință şoferii că le zgârie mașina, dacă aceştia refuză să plătească.
După aproximativ 15 minute de la lansarea apelului își face apariția în parcarea de la Sala Palatului o mașină de poliție care oprește pe colțul din stânga al parcării. Polițiștii se dau jos din mașină, unul dintre ei iși aprinde o țigară, și împreună  încep să urmărească mișcările din parcare. La scurt timp, lângă mașina oamenilor legii își face apariția unul dintre „taxatori”, iar polițistul de la volan schimbă câteva cuvinte cu el.

După numai cinci minute, poliţiştii plecaţi „în acţiune” revin la autovehicul și pleacă. Astfel au pus punct sesizării, iar “taxatorul” se întoarce şi el în parcare pentru a mai lua bani şi de la o doamnă care tocmai oprea mașina. „Noi stăm în parcare de la ora 7.00 până la 17.00. După ce plecăm, vin şmecherii. Odată, o colegă a fost agresată de ei, pentru că vroiau să ia bani când ea era în parcare”, a spus Mariana, taxatoare de la Primăria Capitalei.

image



Poliţistul: „Nu am chef, dom’le!”
Agenţii Poliţiei Capitalei, sosiţi aseară, la Sala Palatului, ca să rezolve problema taxatorilor ilegali din parcare, au dat „NUP (neînceperea urmăririi penale)” mafiei care terorizează şoferii.

„Toți etnicii rromi din parcare au fost identificați și amendați. Nu mai este nimeni de sancționat”, a spus unul dintre cei trei poliţişti. Întrebat care este numărul și valoarea amenzilor acordate, agentul a răspuns că nu poate da astfel de informaţii. De asemenea, atunci când i-am cerut să se legitimeze, acesta a răspuns: „Nu avem chef, dom’le!”.

image
image

Publicaţi imaginea cu poliţiştii şi vom începe o anchetă internă, să vedem cine sunt aceştia şi de ce au acţionat astfel
Christian Ciocan
Purtător de cuvânt al Poliţiei Capitalei


Nu putem să inființăm o echipă care să urmărească activitatea din parcarea Sălii Palatului pentru că aceasta este sub incidența Ministerului Culturii
Ion Țincu
Director Poliția Comunitară București

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite