Podul Băneasa, furat cu macaraua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Podul CFR Băneasa a devenit cea mai nouă „atracţie“ pentru hoţi. Joi noaptea, trei bărbaţi au încercat să încarce în camioane, cu ajutorul unei macarale, peste 100 de tone de fier vechi. Bucăţile de fier au fost ridicate din podul de cale ferată de la Fântâna Mioriţa, demolat în urmă cu patru ani. 

„Joi, pe la ora 19.00, au venit unii să ia podul. Erau dotaţi cu o macara şi trei autotrenuri. Pentru că ştiam că au mai încercat încă de vreo două ori să plece cu el, am sunat repede la Poliţie“, a povestit Gheorghe Marin, paznicul unei firme ce-şi are sediul chiar vizavi de locul unde este depozitat fostul Pod CFR Băneasa. Alertaţi, poliţiştii au sosit în doar câteva minute, astfel că unul dintre hoţi a fost prins cu structura metalică în camion.
 
Prada a fost recuperată

În momentul în care au fost prinşi, cei trei bărbaţi reuşiseră să urce în camioane doar opt tone de fier. Poliţiştii au descărcat din maşini „prada“ cu ajutorul unei macarale închiriate. Ancheta în acest caz va stabili care sunt celelalte persoane implicate, iar dacă vor fi prinse vor fi cercetate pentru furt calificat şi riscă să stea după gratii până la 18 ani de închisoare.

„Şoferii a două camioane, dar şi cel cu macaraua s-au făcut nevăzuţi când au aflat că vine Poliţia, însă am reuşit să-l reţinem pe cel de-al treilea şofer, al cărui autotren era deja încărcat cu fier vechi şi nu a mai putut pleca întrucât rămăsese împotmolit. Acesta spune însă că nu ştia nimic despre furt, ci doar a fost trimis să ridice marfa”, ne-a declarat Sorin Marinescu, inspector la Poliţia Transporturi Bucureşti.

El a adăugat că, dacă ar fi reuşit să fugă cu fierul vechi şi să-l vândă cu 7 lei pe kilogram, hoţii s-ar fi îmbogăţit cu 70.000 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite