Plimbări cu trăsura ca în basme, de 1 iunie GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din Ştefăneşti s-au trezit devreme ca să se plimbe cu poneii şi să participe la un concurs de pescuit. Cei mici au sărbătorit în avans Ziua Copilului şi au primit cu bucurie dulciuri, tricouri, şepci, mingi, iar, prin tragere la sorţi, trei dintre ei au plecat acasă cu câte o bicicletă.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM S-AU DISTRAT COPIII

Zeci de copii s-au aliniat în această dimineaţă pe malul bălţii din localitatea Ştefăneşti ca să participe la un concurs de pescuit. Aici i-au aşteptat mai multe surprize pregătite de Pavel Gheorghe, cunoscut de localnici ca Gigi Căpăţână.

Ca să destindă şi mai mult atmosfera, el a adus pe malul bălţii şi o trăsură galbenă, trasă de ponei. „Am comandat-o în Ungaria. Poneii sunt Dana şi Stela. Am nouă căluţi acasă, dar şi struţi şi lebede“, a mai spus Gigi, care este şi proprietarul bălţii din Ştefăneşti.

Moş Crăciun de 1 iunie

„Este al optulea an când adun copii la un concurs de pescuit sportiv şi le dau cadouri pentru Ziua Copilului. I-am bucurat şi pe cei din centrele de plasament, dar de data asta am zis să-i chem pe cei din Ştefăneşti“, spune proprietarul bălţii, un adevărat Moş Crăciun al zonei.

Cu câteva zile înainte de eveniment, copiii de toate vârstele şi chiar adolescenţii s-au perindat pe la poarta lui nea Gigi ca să se asigure că pot veni la baltă. Astăzi, ei s-au trezit mai devreme decât de obicei şi s-au aşezat alături de părinţi pe malul apei. Şi-au pus momeala în cârlige şi au tresărit ori de câte ori pluta mişca.

„Am fost somnoros, dar mi-am revenit. Am prins mulţi peşti“, a spus mândru Andrei Simion, de 12 ani. Lângă el, Cristiana (11 ani) şi Gabriela (6 ani) erau mândre de captură, în timp ce Claudiu (7 ani) încerca să ne arate peştii care îi alunecau printre degete.

Premii de criză

Grupaţi pe mal, copiii aruncau câte o privire spre găleata vecinului ca să-şi compare captura. „Nu e bine să numeri peştii. Aduce ghinion“, le explicau cei mari superstiţia pescărească. Puştii au primit undiţe, şepci, tricouri şi dulciuri, dar tensiunea cea mai mare a fost la final, când s-au împărţit premiile. Copiii au fost sfătuiţi ca înainte de a pleca de pe baltă să nu lase gunoaie în urma lor, iar puii de crap au fost aruncaţi înapoi în baltă.

Ca să nu trezească suspiciuni, organizatorii i-au pus pe copii să tragă dintr-o pălărie bileţele cu numere, iar cei care le-au extras pe primele trei au primit câte o bicicletă. Restul au fost răsplătiţi cu câte o minge.

„La ediţia trecută am dat 160 de biciclete, dar anul acesta este criză. Dar tot am vrut să le fac o bucurie“, a explicat nea Gigi.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite