Bucureşti: VIDEO Pistolul, ciocanul şi cuţitul, arsenal de şofer bucureştean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul aglomerat din Capitală îi scoate din minţi pe conducătorii auto şi îi împinge la acte violente extreme. Cele mai multe altercaţii au loc în Centru, în timpul săptămânii, iar în weekend, cartierele Militari şi Drumul Taberei sunt cele mai puse pe scandal, potrivit Poliţiei.

Reacţiile bucureştenilor la aglomeraţia din trafic sunt diverse, de la şofatul „sportiv“, cum îl numesc unii conducători auto, până la violenţe verbale sau chiar fizice.
„Şofatul agresiv ar trebui sancţionat mult mai aspru, chiar şi cu ridicarea permisului de conducere“, spune şeful Secţiei 1 de Poliţie din Capitală, comisarul-şef Dinu Eugen.

El subliniază că astfel de lucruri nu se întâmplă în alte oraşe europene, unde există un civism rutier mult mai ridicat. „Totul ar fi mult mai simplu dacă oamenii şi-ar recunoaşte, pur şi simplu, greşelile“, a mai spus comisarul-şef.

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă tot timpul, existând multe exemple de şoferi care devin violenţi de la o simplă întâmplare. Cel mai recent exemplu a avut loc în urmă cu trei zile, când doi şoferi s-au luat la bătaie în centrul unei intersecţii din Piaţa Romană. Totul a pornit de la faptul că unul dintre ei i-a tăiat calea celuilalt. Supărat, conducătorul auto neîndreptăţit a coborât din maşină cu un cuţit pentru a-şi face dreptate. Soţia sa, pentru a-l ajuta, a scos un pistol cu care a tras un foc de avertizare în aer.

Bătut în cap cu ciocanul
Dar acesta nu este un eveniment singular. În urmă cu aproximativ un an, în intersecţia de la staţia de metrou Păcii, un bărbat a fost bătut cu ciocanul în cap pe trecerea de pietoni de un şofer care nu i-a acordat prioritate. Conducătorul auto a vrut să treacă de intersecţie, deşi semaforul arăta roşu. Enervat, pietonul a lovit capota maşina, iar şoferul Daciei a scos un ciocan din maşină şi i-a servit pietonului obraznic mai multe lovituri în cap.

Conform datelor Poliţiei, cele mai multe altercatii in trafic au loc în zilele lucrătoare în centrul Capitalei, însă, la sfârşitul săptămânii, cele mai numeroase incidente între şoferi se înregistrează în sectorul 6, în cartierele Militari şi Drumul Taberei.

A scos pistolul în parcarea unui complex comercial

În urmă cu două luni, un şofer bucureştean a fost ameninţat şi lovit cu un pistol de către un coleg de trafic. Totul s-a întâmplat în parcarea unui complex comercial din cartierul Giuleşti. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, victima nu a fost rănită, dar geamul maşinii sale a fost făcut ţăndări.

S-au luat la bătaie în mijlocul intersecţiei
La sfârşitul anului trecut, doi şoferi s-au luat la bătaie în intersecţia străzilor Lujerului şi Bulevardul Timişoara. Unul dintre cei doi era nervos pentru că celălalt blocase intersecţia, încercând să facă stânga. Totul s-a terminat într-o baltă de sânge, iar conflictul a fost oprit cu greu de alţi şoferi.

VIDEO

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite