Pîrvulescu: „Nu e demisie de onoare, e demisie obligatorie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, şi-a prezentat azi-dimineaţă demisia de onoare, la sugestia premierului Boc, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

„Era un gest pe care trebuia să-l fac de ieri, dar am aşteptat să-i spun înainte preşedintelui ţării care era plecat în Adjerbadjian!“, a declarat, în cursul acestei dimineţi pentru „Adevărul de Seară“, ministrul demisionar. Acesta a precizat că se va întoarce la Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor.

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a convocat-o azi-dimineaţă la ora 10.30, Ioan Nelu Botiş a explicat motivele pentru care a renunţat la fotoliul de ministru şi, în acelaşi timp, a prezentat un scurt raport de activitate al mandatului său. „Le cer scuze colegilor mei din Guvern. Soţia mea a fost angajată a unei asociaţii unde nu aveam nici eu personal, nici soţia mea niciun fel de interes“, a mai precizat fostul membru al Cabinetului Boc.

Demisie „cu premeditare“

Demisia a fost anunţată în urma unei întâlniri pe care Ioan Nelu Botiş a avut-o dimineaţă cu premierul Emil Boc. „Da, am acceptat demisia lui Botiş. Conform Constituţiei, voi face o propunere preşedintelui“, a precizat Emil Boc, aflat la Ministerul Economiei.
Analistul politic Cristian Pîrvulescu, preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia, susţine că demisia fostului ministru al Muncii nu este una de onoare, ci era una obligatorie. „Domnul Botiş a dat dovadă de aroganţă şi cinism şi ar trebui să iasă, de tot, din viaţa politică. Acest scandal va ajunge, probabil, la Bruxelles“, a mai spus analistul politic. Pîrvulescu nu a vrut să facă predicţii cu privire la noul ministru. „Este foarte dificil să spun cine va fi noul ministru având în vedere că peste trei săptămâni vor fi alegeri în PDL“, a încheiat preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia.

Conflictul de interese

Asociaţia Parteneriat Euractiv Bistriţa, în care sunt implicaţi Ligia Botiş, soţia demnitarului, şi trei subordonaţi ai acestuia, a obţinut un proiect la două săptămâni după ce Ioan Botiş a devenit ministru. Implicarea Ligiei Botiş într-un proiect derulat de o instituţie din subordinea ministerului condus de soţul său a fost dezvăluită acum câteva zile de portalul local www.timponline.ro. Ieri, ministrul Botiş a anunţat că soţia sa a demisionat din proiect, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-au autosesizat şi au declanşat investigaţii referitoare la proiectul „Şansa la demnitate“ derulat Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa. Potrivit DLAF, „există indicii privind încălcarea legislaţiei naţionale şi comunitare în legătură cu conflictul de interese“ în care s-ar afla ministrul Ioan Botiş. A colaborat Florina Pop

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite