Bucureşti: Pierderi de un milion de euro pentru călătorii care circulă cu metroul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din totalul de 700.000 de călători care folosesc zilnic metroul, aproape 300.000 de oameni care circulau între 5.00 şi 16.00 cu acest mijloc de transport au fost afectaţi.

Din totalul de 700.000 de călători care folosesc zilnic metroul, aproape 300.000 de oameni care circulau între 5.00 şi 16.00 cu acest mijloc de transport au fost afectaţi.

 Astfel, în cele două zile de grevă, aceştia au fost nevoiţi să circule cu autobuze, tramvaie sau trolee pentru care au cumpărat bilete. Unii dintre ei au apelat la serviciile taximetriştilor şi au scos din buzunar ceva mai mulţi bani, între 15 lei şi 30 de lei, în funcţie de locul plecării şi destinaţie sau în funcţie de cât de aglomerat a fost oraşul.

„Nu ştiam că s-a reluat circulaţia. Ieri am ajuns târziu la muncă şi am fost certată. Bine că le-au dat drumul, că ieri şi alaltăieri am luat taxiul, a fost şi foarte aglomerat şi am dat şi 20 de lei“, a spus Ionela Lungulete, o locuitoare din Bucureşti.

Greva Metrorex declarată ilegală
Tribunalul Bucureşti a decis ieri că greva angajaţilor de la metrou este nelegală şi a dispus încetarea protestului, angajaţii fiind obligaţi să îşi reia activitatea, începând din această dimineaţă de la ora 4.00.

În timpul şedinţei de judecată, şefii Metrorex au cerut instanţei să declare greva ilegală şi să dispună încetarea protestului, întrucât au fost încălcate prevederile legale care stabilesc că trebuie asigurată o treime din activitatea normală a regiei ţinând cont de asigurarea nevoilor societăţii.

„Lipseşte bugetul pe 2010 al regiei, nu se cunoaşte fondul de salarii pe acel an“, a declarat directorul Metrorex, Gheorghe Udrişte.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite