Bucureşti: Pictură gigant, expusă pe Teatrul Naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Lucrarea  va putea fi vizionată până pe 14 martie a.c., concomitent cu expoziţia retrospectivă pe care artistul a inaugurat-o ieri, la Galeria ArtSociety a Casei Artmark

Pictura a fost montată, ieri,  în aceeaşi zi cu vernisajul de la Galeria Casei Artmark, « Art Society », situată pe strada Logofăt Luca Stroici numărul 18.

Prin această retrospectivă şi prin lucrarea gigant expusă pe faţada Teatrului Naţional din Bucureşti, artistul marchează 50 de ani de creaţie artistică. 

Un peisaj hibernal în viziune panoramică

Lucrarea, lungă de 50m şi înaltă de 8m, este, prin dimensiuni, una dintre cele mai mari picturi din lume, având termen de comparaţie cu alte lucrări unicat, realizate doar în Japonia şi Suedia.

Pictura reprezintă un peisaj de iarnă, realizat în stilul specific pictorului Viorel Mărginean, care înfăţişează, în detaliu, tot ce ochiul poate vedea de sus, ca dintr-un zbor de pasăre şi care creează impresia că peisajul se continuă şi dincolo de marginile pânzei. Prin montarea lucrării pe faţada Naţionalului, pictorul crede că, în miez de iarnă,  « a deschis o fereastră spre natură, în mijlocul oraşului ».


Lucrarea a fost realizată la sfârşitul anilor ’70 în atelierele de pictură ale Televiziunii Române, pentru emisiunea de Revelion a lui Tudor Vornicu.


Din cuza dimensiunilor deosebit de mari, pânza a fost împărţită în două şi a fost pictată  cu ajutorul unui cadru mobil.

Viorel Mărginean a lucrat singur, timp de trei luni, până la finalizarea tabloului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite