Bucureşti: Piatra cubică de pe Bulevardul Aviatorilor, înlocuită cu asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a obţinut ieri avizul Ministerului Culturii pentru refacerea Bulevardului Aviatorilor. Artera va avea piatră cubică doar în zonele cu monumente istorice, pe trotuare şi pe bretelele laterale de circulaţie. Partea carosabilă este refăcută cu mixturi asfaltice.

Mai citiţi şi:

Bucureşti: Jonglerii cu piatră cubică, pe Aviatorilor

În prezent sunt scoase pavelele, realizate excavaţiile şi turnate mai multe straturi din fundaţie.Lucrările începute de două săptămâni, care vor dura până la 15 iulie, dau deja bătăi de cap şoferilor, zona fiind tranzitată zilnic de circa 18.000 de maşini.

„Se ciculă cu greutate, dar ce să facem, îndurăm! Şi cu denivelările şi gropile formate e greu“, a spus Adrian, un şofer care circula aseară prin zonă.  Iniţial se lucrează pe jumătate din Bulevardul Aviatorilor, iar traficul rutier se desfăşoară în ambele sensuri, fără să fie restricţionat complet. Pe sensul de mers de la Piaţa Charles de Gaulle spre ieşirea din Bucureşti sunt asigurate două benzi. Dinspre Pod Bordei spre centrul Capitalei se circulă însă pe o singură bandă.

Reprezentantul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a spus că în Piaţa Charles de Gaulle, pe bretelele unde în prezent se parchează maşini, vor fi construite nişte zone pietonale care vor fi realizate din piatră cubică. O altă zonă  refăcută cu piatră cubică va fi cea din jurul monumentului Aviatorilor. Lucrările pe acest tronson vor începe după 15 iulie. Valoarea contractului lucrărilor este de 20 de milioane de euro, bani publici.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite