Piatra cubică de la Aviatorilor, la o semnătură de asfaltare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei a trimis o adresă către Ministerul Culturii pentru a se aproba asfaltarea zonei cu piatră cubică de la Aviatorilor.

Chiar dacă această zonă reprezintă de mult o problemă pentru şoferi din cauza gropilor, până acum responsabilii din municipalitate au evitat să asfalteze scuzându-se că piatra cubică este de patrimoniu.

Acum, aceştia s-au răzgândit şi au hotărât să încheie acest subiect turnând asfalt. „Asfaltăm tot. Este cea mai bună soluţie. O să lăsăm anumite porţiuni cu piatră cubică în faţa monumentelor istorice pentru că zona este protejată şi face parte din patrimoniul naţional“, spune directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

Autorităţile locale au trimis deja o adresă către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional prin care cer asfaltarea. Această propunere va fi dezbătută la sfârşitul acestei luni, în cadrul unei şedinţe a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice, după ce Primăria va depune întreaga documentaţie pentru proiect. Ministerul Culturii, chiar dacă nu a vrut să se pronunţe în mod direct, înclină să dea un răspuns afirmativ.

 „Nu vrem să blocăm refacerea zonei mai ales că, din câte am înţeles de la Sorin Oprescu, ar costa enorm de mult rearanjarea pietrei cubicei. Nu vreau totuşi să mă pronunţ pentru a nu-i influenţa pe membrii comisiei în luarea unei decizii corecte“, a declarat ministrul Culturii‚ Kelemen Hunor.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite