VIDEO Persoanele fizice şi juridice vor face curăţenie în faţa imobilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele fizice din Bucureşti pot fi pasibile de amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei în cazul în care nu-şi vor curăţa trotuarele din faţa caselor şi zonele adiacente, potrivit unei hotărâri luate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Măsura afectează şi persoanele juridice, care trebuie să-şi spele zona din faţa firmelor în fiecare zi de luni, între orele 9.00 şi 12.00, în caz contrar sancţiunile fiind între 500 şi 2.000 de lei. Persoanele fizice vor ieşi la curăţat în fiecare sâmbătă, în timp ce persoanele care aparţin cultelor religioase ce au sâmbăta zi de sărbătoare trebuie să spele trotuarul în altă zi.

Conform noilor proceduri, cetăţenii nu vor avea voie să arunce zăpada din curţi pe trotuare, carosabil, intersecţii, spaţii verzi, terenuri virane sau în canale, amenda fiind tot între 200 şi 500 de lei. Persoanele care deţin locuri de parcare trebuie să asigure menţinerea stării de salubritate a acestora.
Posesorii de animale de companie vor avea şi ele obligaţii.

Astfel, în timpul plimbării animalelor pe domeniul public, ei trebuie să deţină asupra lor materialele necesare (matură, pungă etc.) pentru curăţarea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice. Cei care deţin animale de companie nu vor avea voie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuire, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimantare.

Ei vor mai avea obligaţia de menţinere a câinilor în lesă, iar animalele din categoria celor agresive vor purta botniţă. Încălcarea acestor norme atrage după sine amenzi între 200 şi 500 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite