Pensionarii în lanţuri, fentaţi de Băsescu GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de bătrâni, membri ai Alianţei Europensionarilor din Galaţi, au protestat astăzi în faţa Parlamentului, unde preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit cu fiecare grup parlamentar care susţine Guvernul Boc pentru a discuta despre planul de austeritate convenit cu FMI.

VEZI AICI IMAGINI DIN TIMPUL PROTESTULUI

Protestul a început în jurul orei 10.30, în faţa Ministerului Muncii, şi a continuat după aproximativ o oră în faţa Palatului Parlamentului.

Bătrânii au încercat să se posteze la intrarea din Piaţa Constituţiei, pe unde a intrat Traian Băsescu, dar jandarmii le-au blocat drumul şi i-au direcţionat către intrarea dinspre Parcul Izvor, departe de ochii preşedintelui. Traian Băsescu nu şi-a făcut apariţia în mijlocul protestatarilor şi a respectat programul stabilit anterior.

Gălăţenii au afişat pancarte pe care erau înscripţionate mesaje precum „Nu mai suportăm umilinţa şi sărăcia“sau „Guvernanţi, trei minciuni ne-aţi spus: să trăiţi bine, dreptate şi adevăr“.

Pensionarii gălăţeni au mai ieşit în stradă şi în urmă cu două săptămâni la un miting în faţa prefecturii din Galaţi. Ei au forţat atunci cordonul de jandarmi şi au blocat o stradă timp de un sfert de oră.

„Copiii noştri mor de foame“

Pensionarii gălăţeni sunt nemulţumiţi de decizia Guvernului de a micşora pensiile cu 15%. Aceştia au spus că protestează şi în numele tinerilor care nu au un loc de muncă şi care sunt marginalizaţi de sistemul clientelar adoptat de Guvern.

„Ne-am săturat să vedem cum copiii parlamentarilor primesc posturi grăsane prin Uruguay sau alte ţări, iar copiii noştri mor de foame acasă şi nu au unde să lucreze“, a declarat Mariana Popescu, unul dintre manifestanţi.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite