Pe două roţi, la patru ace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii ar prefera să meargă la serviciu pe bicicletă, dar se plâng că nu există destule locuri amenajate care să le permită să-şi parcurgă drumul în siguranţă.

În hăţişul infernal al traficului din centrul Capitalei, unde îşi au sediul majoritatea firmelor mari, cu sute de angajaţi, bicicleta este o alternativă la îndemână. Aproximativ o sută de bucureşteni la costum au răspuns prezent azi-dimineaţă la apelul lansat de organizaţia Junior Chamber International şi de Asociaţia „Bate Şaua să priceapă iapa“ şi au pornit pe biciclete din faţa Muzeului de Geologie, pe Bulevardul Aviatorilor, spre Parcul Herăstrău.

Cu servieta sau poşeta agăţate de ghidon, bicicliştii au pornit în coloană spre Herăstrău aproape de ora 9.30.

Organizatorii proiectului „Business pe bicicletă“ au pus la dispoziţia amatorilor 60 de biciclete oferite de Green Revolution, Cicloteque şi Electra. „În multe oraşe din Europa, bicicleta este mai populară decât maşina, de aceea vrem să facem din acest eveniment un obicei, să ne întâlnim la intervale de timp regulate, să ne luam micul dejun şi apoi să plecăm cu toţii la serviciu“, a declarat Tudor Maxim, unul dintre organizatorii întâlnirii.

Cu tocuri, la pedale

Corporatişti cu cămaşa scrobită, funcţionari în bancă sau pur şi simplu iubitori ai mersului pe două roţi au aderat la ideea de a reununţa la maşini pentru parcurgerea drumului spre birou. „Aş vrea să merg cu bicicleta mai des, dar din păcate zona Kiseleff – Aviatorilor este singura amenajată cum trebuie. În trafic este riscant să te bagi“, a spus Marius Ghenea, participant.

Fusta şi tocurile nu le-au împiedicat pe doamne să ia bicicleta de coarne şi să-i înfrunte pe şoferi în trafic. „În drum spre Piaţa Victoriei am auzit câteva claxoane, dar m-am descurcat. Este o idee bună, dar mă gândesc că şoferii nu sunt prea toleranţi nici cu bicicliştii, nici cu motocicliştii“, a spus Rodica Duţă, o bucureşteancă în vârstă de 40 de ani, funcţionară într-o bancă. La finalul traseului, participanţii şi-au tras sufletul şi au luat micul dejun la o terasă din Herăstrău, apoi şi-au prins pantalonii cu ace, şi-au aranjat fustele pe ghidon şi s-au îndreptat spre serviciu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite