Paznicii bancomatului au luat bătaie pentru că au sunat la 113, în loc de 112

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi paznici din Capitală care supravegheau bancomatul jefuit azi-noapte au tastat greşit numărul unic de Urgenţă, 112. Singura apărare a paznicilor din incinta Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Chimie, de pe Splaiul Independenţei nr. 202, este clasicul baston de cauciuc.

Marian Iancu (48 ani) şi colegul său, Virgil Dan (35 ani), se aflau într-o baracă din interiorul curţii institutului de pe Splaiul Independenţei, când, în jurul orei 2.00, spun ei, au fost atacaţi de un munte de om, de aproximativ 1,80 metri, îmbrăcat în trening negru şi cu o cagulă pe faţă.

Agresorul a încercat să-i lovească cu ranga în cap, dar paznicii au reuşit să se ferească şi să se refugieze în interior. Alţi trei bărbaţi mascaţi au apărut de după gardul instituţiei şi au spart uşa magaziei în care se afla cutia de valori a bancomatului cu 174.000 de lei.

Cei doi agenţi au reuşit să se închidă pe interior cu cheia, iar, în acel moment de disperare, în loc să sune la 112 pentru ajutor au sunat la 113. Prea târziu pentru a relua apelul: cei patru bătăuşi au spart uşa, au intrat peste ei, i-au lovit cu răngile şi i-au legat unul de altul, ca în filme, pentru a putea tăia bancomatul.

„Am vrut să tastez numărul unic de Urgenţe, dar de spaimă am apăsat greşit şi mascaţii au apucat să intre peste noi", ne-a declarat Marian Iancu, unul dintre cei doi paznici agresaţi, care a avut mai mult noroc şi nu a necesitat internare în spitalul Municipal decât câteva ore. I-au fost fisurate doar câteva coaste care i-au creat probleme de respiraţie.

A lăsat pistolul acasă

Pentru Marian Iancu această zi va rămâne probabil cea mai ghinionistă din viaţa lui pentru că tastarea greşită a apelului către Poliţie nu este singura faptă neinspirată. „Sunt singurul agent care are permis de port-armă şi mereu ţin pistolul la mine. Dar aseară am făcut o excepţie pentru că am zis că e duminică", a explicat plin de regrete bărbatul.

Colegul lui, Virgil Dan, mai puţin norocos, se află în continuare internat la Spitalul Municipal în stare gravă. Doctorii spun că are ficatul distrus din cauza loviturilor primite şi se află sub tratament.

Ultimul incident de acest gen, acum 7 luni

Ultimul furt la un bancomat din Capitală s-a petrecut în august 2009, când cinci persoane mascate au furat cu totul bancomatul aflat în incinta Spitalului Panduri. Acesta a fost scos cu totul din peretele instituţiei, însă caseta cu bani a fost găsită intactă, abandonată într-o pădure din judeţul Giurgiu. De asemenea, tot în urmă cu un an, în Capitală a fost anihilată o reţea de spărgători de bancomate formată din 10 membri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite