Pasajul pietonal Crângaşi, măturat şi spălat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sesizarea „Adevărul de Seară”, Primăria Sectorului 6 a trimis o firmă de salubritate să cureţe pasajul. Mai mulţi angajaţi ai unei firme de salubritate au spălat pasajul şi au scos apa murdară care se acumulase în interior. Situaţia ne-a fost prezentată de un cititor care susţinea că, de mai bine de doi ani, nimeni nu s-a mai ocupat de întreţinerea lui.

În urma articolului apărut ieri în ziarul „Adevărul de Seară“, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6, de care aparţine pasajul pietonal subteran Crângaşi, au trimis în această dimineaţă o vidanjă şi câţiva angajaţi de la salubritate pentru a curăţa pasajul.

Punctuali, aceştia au început să spele scările şi interiorul încă de la ora 08.00. „Nu este prima dată când venim să-l curăţăm. Din păcate sunt oameni care trec prin el şi aruncă sticle, ambalaje sau cutii de bere”, susţin angajaţii firmei Urban.

De asemenea, afişele tipărite de locuitorii din zonă şi lipite la intrările în pasaj au fost scoase. „Ruşine! Această trecere subterană este uitată de Primăria Sectorului 6. A devenit o cloacă şi un depozit de gunoaie“, scria până azi-dimineaţă pe fluturaşii tipăriţi.

Această cale de acces nu mai putea fi folosită de câţiva ani. Canalizările erau înfundate şi o parte din pasaj era inundat. De asemenea, lipsesc instalaţie de iluminat, dar oamenii se plângeau în special de mirosul insuportabil.

„Sunt alegeri, ceva?“

Zgomotul maşinii care scotea apa din pasaj a stârnit curiozitatea trecătorilor care s-au şi oprit să vadă ce se întâmplă. „Ce fac oamenii ăştia aici? Sunt alegeri cumva? Că numai la alegeri vin să-l spele. Pasajul trebuie renovat, nu doar curăţat“, a spus Ştefan Hapeci, un locuitor din zonă în vârstă de 57 de ani.

Pasajul pietonal subteran Crângaşi este cel care trece pe sub Calea Crângaşi în dreptul staţiei de tramvai Podul Grant. Este extrem de util locuitorilor din zonă, mai ales că una dintre trecerile de pietoni se află în dreptul staţiei de tramvai, iar cealaltă, după Podul Grant. Chiar dacă nu este reabilitat, cel puţin poate fi folosit de cei care vor să traverseze Calea Crângaşi.

Renovat până la sfârşitul anului
Pasajul care trece pe sub Calea Crângaşi va fi cuprins în programul de salubrizare stradală desfăşurat săptămânal în sectorul 6 al Capitalei, promit reprezentanţii primăriei.

„În plus, primarul sectorului 6, Cristian Poteraş a inclus în proiectele de investiţii pentru anul 2010 reabilitarea totală a pasajului prin refacerea iluminatului, repunerea în funcţiune a camerelor de pompare, renovarea integrală a pereţilor şi a scărilor“, a explicat Mirela Buzărin, purtător de cuvânt la Primăria Sectorului 6.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite