Bucureşti: Pasajul Unirii, în reparaţii la patru luni de la reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasajele Unirii şi Victoriei, proaspăt renovate, intră în reparaţii deoarece tencuiala le-a fost distrusă de şoferii neatenţi. Autorităţile vor limita viteza de deplasare prin pasaje, iar la Unirii vor fi montate camere pentru a surprinde şoferii care-şi izbesc maşinile de parapeţi şi apoi îşi pierd urma.

După patru luni de la finalizarea lucrărilor de reabilitare, Pasajul Unirii intră în reparaţii. În această seară, între orele 23.00 şi 5.00, şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza prin pasaj deoarece vor fi anumite restricţii pentru efectuarea lucrărilor.

La mai puţin de două luni după deschiderea pasajului, plăcile de marmură erau desprinse deja de pereţii laterali, iar plăcuţele reflectorizante amplasate pe stâlpii de separare a sensurilor de mers, aproape distruse.

„Se circulă cu viteză foarte mare şi de aceea se produc accidente violente care distrug granitul şi tabla. Din cauza, asta pasajul arată de parcă n-ar fi fost renovat niciodată“, explică directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

Daunele vor fi recuperate de la şoferi

Potrivit acesteia, în cele patru luni de la deschidere, în pasaj au avut loc aproximativ cinci accidente, iar la două nu se cunoaşte autorul.

„Intenţionăm să impunem nişte restricţii de viteză şi să montăm camere de filmat în interiorul pasajului pentru că unii şoferi produc accidente şi nu mai merg la poliţie să le declare. Avem nevoie de cunoaşterea celor care produc pagubele pentru a recupera, în instanţă, cheltuielile cu reparaţiile“, mai spune Roman.

Pasajul se află timp de doi ani în garanţie, aşa că lucrările sunt suportate de către firma care s-a ocupat şi de reabilitare, Drum Art.

Se pregăteşte Victoriei
Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Pasajul Victoriei, inaugurat de edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, în urmă cu o săptămâna. O maşină s-a oprit deja în pilonul care separă cele două sensuri de mers, distrugându-l.

Reparaţiile de aici vor fi efectuate de către aceeaşi firmă, Drum Art. „Nu ştim când vom începe lucrările de reparaţii pentru că trebuie făcută comandă de materiale“, explică Alina Roman.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite