Pasajul Unirii, distrus de accidente rutiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După patru luni de la finalizarea lucrărilor de reabilitare, Pasajul Unirii intră în reparaţii. În această noapte, între orele 23.00 şi 5.00 şi mâine, în acelaşi interval orar, şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza prin pasaj întrucât vor fi anumite restricţii pentru efectuarea lucrărilor.

„Se circulă cu viteză foarte mare prin pasaj şi de aceea se produc accidente violente care distrug granitul şi tabla. Din cauza asta pasajul arată de parcă n-ar fi fost renovat niciodată”, explică directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman.

Potrivit acesteia, în cele patru luni de la deschidere, în pasaj au avut loc aproximativ cinci accidente, dintre care, cărora nu li se cunoaşte autorul. „Intenţionăm să impunem nişte restricţii de viteză şi să montăm camere de filmat în interiorul pasajului pentru că unii şoferi produc accidente şi nu mai merg la poliţie să le declare. Avem nevoie să-i cunoaştem pe cei care produc pagubele pentru a recupera, în instanţă, cheltuielile cu reparaţiile”, mai spune Roman.

Pasajul se află timp de doi ani în garanţie, aşa că lucrările sunt suporate de firma care s-a ocupat şi de reabilitare, Drum Art. În ceea ce priveşte mizeria din pasaj reclamată de bucureşteni, Roman spune că tot viteza este de vină. „Tot materialul antiderapant împrăştiat prin pasaj este aruncat pe pereţi. Cred că îl spălăm şi de două ori pe lună şi tot degeaba”, se plânge directoarea.

Pasajul Unirii a intrat în reabilitare în luna iulie a anului trecut şi, deşi termenul iniţial de finalizare era de patru luni, pasajul a fost redat circulaţiei după numai două luni şi jumătate. Municipalitatea a plătit şase milioane de euro pe această lucrare. 
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite