Bucureşti: Pasajul Pipera, poate mâine-i cu noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care folosesc şoseaua Pipera - Tunari continuă să piardă zilnic zeci de minute în faţa barierei de la calea ferată aşteptând să treacă trenul de Constanţa, deşi mult-aşteptatul pasaj este gata de mai bine de o săptămână.

Astăzi era ultimul termen înaintat de autorităţi pentru darea lui în folosinţă. Totuşi, şoferii ar trebui să se considere norocoşi dacă acesta va fi inaugurat mâine. „La recepţia lucrărilor am constatat mici imperfecţiuni pe care constructorul a promis că le remediază până marţi. Dacă nici atunci acestea nu vor fi gata, atunci, cel mai probabil, podul se va deschide joi sau vineri“, a declarat Dragoş Stelniceanu, arhitectul şef al oraşului Voluntari şi membru al comisiei de recepţie a lucrărilor.

„Micile imperfecţiuni“ la care se referă arhitectul sunt stâlpii de iluminat, care nu au fost racordaţi la reţeaua de energie electrică. De asemenea, sunt probleme la preluarea apei în caz de ploaie.

Începute în august 2007, lucrările urmau să se încheie la 30 noiembrie 2008, însă termenul de finalizare a fost prelungit până în aprilie 2009 deoarece, după ce a început lucrarea, s-a descoperit că dedesubt erau reţele de utilităţi de la Electrica, Apa Nova, Distrigaz şi Rometelecom care au fost mutate.
Termenul din aprilie a fost din nou încălcat, iar autorităţile au spus atunci că podul va fi finalizat în august. Când şi-au dat seama că nu se pot ţine nici de această promisiune, au anunţat că abia în noiembrie şoferii vor putea folosi podul.

Din noiembrie, autorităţile au anunţat săptămînal recepţia lucrării, însă aceasta s-a făcut abia în urmă cu o săptămână. Costul lucrării s-a dublat faţă de planul iniţial, ajungând la aproximativ 12 milioane de euro.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite