Pasajul Mărăşeşti, în pericol din cauza unui litigiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureşteanul Răzvan Bănceanu, deţinătorul unui teren de 400 de metri pătraţi, aflat pe breteaua deasupra Pasajului Mărăşeşti este hotărât să scoată utilităţile şi drugii de susţinere ai construcţiei, care se află sub proprietatea lui.

 „Odată cu demolarea drumului am descoperit că pe terenul meu se află, la o adâncime de 10-15 centimetri, drugi de fier şi de beton, pentru susţinerea pasajului. Am solicitat instanţei dreptul de a elimina aceşti drugi de susţinere”, a declarat, pentru „Adevărul de seară”, Răzvan Bănceanu.

Acum un an, Bănceanu demola porţiunea de bretea aflată pe terenul său, în baza unei hotărâri judecătoreşti, irevocabile. Drumul, care lega bulevardele Octavian Goga şi Mircea Vodă, a rămas, aruncând pe apa sâmbetei o investiţie de câteva milioane de euro a municipalităţii.

Pentru situaţia creată, vina aparţine Primăriei Capitalei, care avea la dispoziţie o soluţie simplă, dar nu a folosit-o: exproprierea, potrivit legii, a deţinătorului terenului.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că de nouă luni „analizează posibilităţile”, dar fără să facă nimic concret. „Am folosit toate demersurile pentru conservarea pasajului. Analizăm toate implicaţiile, să vedem cum putem face să achiziţionăm terenul”, a declarat Mădălin Dumitru, directorul Direcţiei de Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Municipiului Bucureşti.

Iorgovan: „Proprietarul este obtuz”

George Iorgovan, consilierul juridic al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, explică situaţia creată din cauza obtuzităţii şi intereselor pe care le are proprietarul terenului. „Domnul Bănceanu nu a vrut să rezolve această problemă pe cale amiabilă. A refuzat preţul oferit de noi pentru acel teren, preţ care se găseşte în toate grilele notarilor publici, cerând sume exorbitante. În afară de asta prorităţile în ceea ce priveşte exproprierile sunt marile proiecte de infrastructură: Berzei, Buzeşti, Pipera. Vom depune o plângere penală împotriva domnului Răzvan Bănceanu pentru a găsi o rezolvare problemei”, a declarat Iorgovan


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite