Pasajul Basarab, motivul de laudă al lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la jumătatea mandatului de primar general al Bucureştiului, Sorin Oprescu şi-a prezentat, ieri, raportul activităţii, preferând să-şi evoce realizările, fără să menţioneze promisiunile făcute bucureştenilor la alegerea sa, în 2008, neonorate încă.

Asta pentru că, explica edilul în ce priveşte îndeplinirea obiectivelor, până acum mergea cu 0,3 km la oră, acum are viteza de 0,5 km la oră, dar va fi mulţumit dacă la sfârşitul mandatului „va merge cu 16 km/oră, la fel ca un tramvai“.

Pasajul Basarab, principala realizare
Principala realizare a edilului este Pasajul Basarab, „cea mai spectaculoasă lucrare urbană din România“, care va fi gata până la sfârşitul acestui an. De asemenea, primarul a trecut în revistă programul de reabilitare a şcolilor, construcţia a 20 de grădiniţe, reabilitarea şi construcţia unor străzi, precum şi supralărgirea altora.

În ceea ce priveşte parcările, Oprescu are doar obiective: o parcare subterană la Piaţa Universităţii a cărei construcţie stă să înceapă, şi alte două la Edgar Quinet şi Piaţa Charles de Gaulle, care sunt doar în faza de licitaţie.

Primarul a catalogat problema centrului istoric drept „mai complexă” şi a arătat că acum se face din nou inventarierea clădirilor care aparţin municipalităţii. Inspirat, primarul nu a menţionat proiectul autostrăzii suspendate.

„Prefer să vă spun despre ea când încep lucrările. Pot doar să vă asigur că acest lucru se va întâmpla anul acesta“, a mai spus Oprescu. Pentru neîmpliniri, Oprescu a dat vina pe anumiţi angajaţi din primărie „cu funcţii moştenite şi care pun piciorul pe frână“, ce vor fi disponibilizaţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite