Pasaj subteran de la metrou direct în mall-ul din Berceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţia de metrou Piaţa Sudului a fost legată de centrul comercial Sun Plaza printr-un tunel lung de 180 de metri, care trece pe sub Şoseaua Olteniţei. Construirea pasajului subteran i-a costat pe dezvoltatorii mall-ului aproximativ 3 milioane de euro.

După câteva luni bune, timp în care zeci de muncitori au lucrat de zor pentru a ajunge pe partea cealaltă, tunelul este pregătit să-şi „îndrume“ vizitatorii către cel mai mare mall din sudul Capitalei.

Astfel, începând de mâine, bucureştenii care circulă cu metroul vor putea ieşi din staţia de la Piaţa Sudului direct în centrul comercial. Tunelul traversează prin subteran Şoseaua Olteniţei şi are două căi de acces: una direct în interiorul magazinului şi cealaltă în faţa mall-ului.

Pasajul este destinat atât persoanelor care vor să ajungă în mall, cât şi celor care vor doar să ajungă pe partea cealaltă a străzii fără a fi nevoiţi să mai stea la semafor. „Pasajul nu serveşte doar Sun Plaza, oamenii pot trece prin el şi pentru a ajunge pe parte a cealaltă a străzii. Este un tronson protejat şi civilizat. Nu este o dorinţă pe care o poţi avea în orice centru. Aici era metroul foarte aproape. S-au întrunit condiţiile şi am profitat“, a declarat Mircea Curuia, director general adjunct al Euro Mediterranee Consulting (EMCT),  unul dintre dezvoltatorii Sun Plaza.

Investiţie de 3 milioane de euro
Tunelul are 180 de metri lungime, şase metri lăţime şi trei înălţime. Investiţia totală pentru construirea acestuia a fost de 3 milioane de euro şi a aparţinut în totalitate conducerii mall-ului.

Tunelul este unul modern, fiind dotat şi cu lift destinat persoanelor cu handicap, iar porţiunea din pasaj care dă direct în magazin este mărginită pe ambele părţi de alte spaţii comerciale. „Din cele 15 spaţii, 8 sunt închiriate. Cele mai multe magazine vor fi de servicii precum retuş, reparaţii chei, magazine utile persoanelor care îl tranzitează“, a mai spus Mircea Curuia. De la deschidere şi  până în prezent centrul comercial a fost vizitat de peste trei milioane de persoane.

Pasajul încurajează ecologia
Chiar dacă centrul comercial pune la dispoziţia şoferilor 2.000 de locuri de parcare, reprezentanţii acestuia sunt de părere că pasajul care leagă metroul de mall îi va încuraja pe şoferi să mai lase maşinile acasă şi să opteze pentru călătoria cu metroul. „Este o modalitate comodă de a ajunge aici, iar cu metroul se ajunge mai repede decât cu maşina personală. În plus este şi ecologic“, mai spun aceştia. Pe lângă metrou, în intersecţia de la Piaţa Sudului sunt în jur de 20 de linii de transport în comun.

„Nu este o dorinţă pe care o poţi avea în orice centru. Aici era metroul foarte aproape. S-au întrunit condiţiile şi am profitat“ - Mircea Curuia, director general adjunct EMCT

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite