Părinţii Mădălinei: „Nu are rost să umblăm prin tribunale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Manole spun că vor să se împace cu ginerele lor şi nu mai vor să ceară tutela copilului. Ei vor ca Petru Mircea să treacă toată averea pe numele copilului. Conform legii, băieţelul moşteneşte cea mai mare parte a averii, trei sferturi.

Părinţii Mădălinei Manole au intenţia să facă o înţelegere cu ginerele lor, Petru Mircea, şi să se ocupe împreună de creşterea copilului.
„Au venit la mine aseară şi mi-au spus că nu mai vor scandal şi că se duc la Otopeni să-şi vadă nepotul şi să discute cu Petru Mircea”, ne-a spus avocata părinţilor Mădălinei, Beatrice Comănicescu.

Ion Manole, tatăl Mădăinei, spune că nu vrea să ajungă prin tribunale pentru că nu se va rezolva nimic. „Când aţi văzut dv. că a fost condamnat autorul moral al unei sinucideri? Niciodată! Aşa că nu are rost să umblăm prin tribunale. Nepotul nostru are un tată şi nu are rost să cerem tutela lui. Singurul lucru pe care-l dorim este ca averea să fie trecută integral pe numele copilului. Suntem convinşi că şi Petru doreşte acelaşi lucru", a declarat pentru Click, Ion Manole.


Copilul moşteneşte trei sferturi din avere

Averea artistei constă în două maşini, un Opel şi un Hyundai, vila de la Otopeni şi sume de bani în conturi, în total aproximativ 500.000 de euro.
Toate acestea ar trebui să revină, conform legii, în proporţie de trei sferturi copilului şi un sfert soţului. „Soţul supravieţuitor moşteneşte din averea celuilalt soţ după cum urmează: a) când vine la sccesiune cu copiii legitimi şi recunoscuţi sau numai cu unii din ei, ori cu descendenţii lor, moşteneşte o pătrime”, se arată în Legea 319/1944 privind drepturile soţului supravieţuitor.

„Trei sferturi din avere revine, conform legii, copilului. Deoarece copilul este minor, moştenirea sa trebui administrată de un tutore, care poate fi oricine dintre rude. Tatăl copilului împreună cu socrii lui vor decide cine va fi acest tutore”, a mai spus avocata Beatrice Comănicescu.

Rudele Mădălinei Manole vor decide în următoarele şase luni, până la expirarea termenului de efectuare a succesiunii, cine va fi tutorele copilului şi, implicit, administratorul averii acestuia.

Părinţii şi soţul Mădălinei s-au acuzat reciproc

Calea amiabilă la care au recurs de curând rudele artistei vine după ce două părţi şi-au aruncat acuzaţii grave. După moartea Mădălinei, părinţii acesteia au declarat că soţul ei este autorul moral al morţii ei şi că el a împins-o la sinucidere prin comportamentul lui tiranic.

Ei intenţionau să ceară tutela copilului şi averea care, spuneau ei, este doar a fiicei lor. De cealaltă parte, Petru Mircea a spus că părinţii au fost întreţinuţi financiar toată viaţa de fosta lui soţie şi că mama sa a bătut-o în copilărie.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite